13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    «Συνωστισμός» στο διάστημα! Νέο ρεκόρ η παρουσία 14 ατόμων την ίδια στιγμή

    Νέο ρεκόρ αποτελεί η ταυτόχρονη παρουσία 14 ατόμων στο διάστημα. Μέχρι στιγμής ποτέ δεν είχαν βρεθεί τόσοι άνθρωποι μαζεμένοι την ίδια στιγμή! Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την τελευταία περίοδο την προετοιμασία της πρώτης αποστολής ιδιωτών χωρίς αστροναύτες, της λεγόμενης Inspiration 4. Ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX με επιβάτες τέσσερις «αρχάριους» απλούς πολίτες σε μια φιλόδοξη αποστολή απογειώθηκε με επιτυχία. Το ταξίδι ξεκίνησε προχτές λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Ξεκίνησε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Μεταξύ των τεσσάρων Αμερικανών τουριστών, επιβατών στην αποστολή είναι ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν που ναύλωσε το Falcon 9 για αυτό το ταξίδι.

    Έσπασε το ρεκόρ του 2009

    Το τετραμελές πλήρωμα των ερασιτεχνών αστροναυτών, δύο ανδρών και δύο γυναικών, της αποστολής Inspiration 4 της εταιρείας Space X ήρθαν να προστεθούν στο επταμελές πλήρωμα της αποστολής 65 του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΣΣ) και στο τριμελές πλήρωμα του υπό ανάπτυξη κινεζικού διαστημικού σταθμού Σεντσού-12. Το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ήταν η παρουσία 13 ανθρώπων στο διάστημα το 2009, οι οποίοι είχαν στριμωχτεί όλοι στον ΔΣΣ. Φέτος, όμως, οι 14 έχουν βρεθεί στο διάστημα με τρεις διαφορετικές αποστολές.

    Διαβάστε επίσης: Με επιτυχία απογειώθηκε ο πύραυλος Falcon 9 της SpaceX! Στο διάστημα οι 4 απλοί πολίτες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles