15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στη Λευκωσία θα φιλοξενηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οικονομικών Ιδεών

    efi startup cyprus forum

    Στη Λευκωσία, θα φιλοξενηθεί φέτος το υψηλού επιπέδου και βραβευμένο διαδραστικό Ευρωπαϊκό Φόρουμ Οικονομικών Ιδεών (EIF) μετά τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Βρυξέλλες, Μπρατισλάβα, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι τα προηγούμενα χρόνια.

    Η επιλογή της Κύπρου για τη φετινή διοργάνωση του κορυφαίου αυτού ευρωπαϊκού θεσμού δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς βασίστηκε όχι μόνο στην επιτυχή οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και στο καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ως ο κόμβος για την ενέργεια, της ανάπτυξη και την ψηφιακή οικονομία.

    Στο πλαίσιο των εργασιών του φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαρτίου, στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία,  θα τεθούν και θα συζητηθούν διεξοδικά, θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η νέα ψηφιακή οικονομία, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ενώ θα γίνει αναφορά στο παράδειγμα της Κύπρου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλού επιπέδου εισηγητές τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό. Χαρακτηριστική είναι η παρουσία των πρώην Πρωθυπουργών της Σλοβακίας, Mikuláš Dzurinda και της Μάλτας, Lawrence Gonzi, του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maarten Verwey, του πρέσβη του Ισραήλ,  Sammy Revel και των ακαδημαϊκών,  Rosamaria Bitetti και Μαρίνας Σκορδέλη.

    Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν επίσης, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Αθανάσιος Έλις, η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, τα κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη,  Lenard Koschwitz, της Συμμαχίας για τις StartUp επιχειρήσεις και Thomas Spiller της Walt Disney, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Wilfried Martens, Tomi Huhtanen.

    Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο φόρουμ είναι ανοικτή  για το κοινό με την προϋπόθεση της δωρεάν εγγραφής που μπορεί να γίνει στον σύνδεσμο που ακολουθεί www.eif19.eu.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles