13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στοιχεία σχετικά με 398 χρήστες ζήτησε η Ελλάδα από το Facebook

    Το Facebook πολλές φορές έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις κρατών όπως της Ελλάδος, όταν οι τελευταίες κρίνουν ότι οι πληροφορίες που διακινούνται στην πλατφόρμα παραβιάζουν τη νομοθεσία τους. Στην έκθεση διαφάνειας της μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως, όταν λαμβάνει κυβερνητικά αιτήματα για απαγορεύσεις σε περιεχόμενο ή χρήστες, τα ελέγχει διεξοδικά προκειμένου να επιβεβαιώσει πως πράγματι το εν λόγω περιεχόμενο παραβαίνει τους νόμους. Πολλές φορές λαμβάνει αιτήματα στο πλαίσιο επίσημων ερευνών, με την πλειοψηφία να αφορά κυβερνητικές υποθέσεις, όπως ληστείες και απαγωγές.

    Όσον αφορά τη χώρα μας, φέτος, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα πάντα με την έκθεση διαφάνειας, τα στοιχεία δείχνουν ότι ζητήθηκαν δεδομένα για 398 χρήστες, σε 326 αιτήματα, από τα οποία ικανοποιήθηκε έστω και σε ένα μέρος τους, το 72,08%. Από τα αιτήματα αυτά “επείγοντα” χαρακτηρίστηκαν τα 84 και αυτά ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 86,90%.

    aitimata-facebook-ellada

    Στην έκθεσή της, όπως διαβάζουμε στo athensvoice.gr, μεταξύ άλλων, διευκρινίζει:

    “Δημοσιεύουμε αυτές τις πληροφορίες για τα αιτήματα που αφορούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας (συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Messenger, WhatsApp και Instagram) επειδή θέλουμε να κατανοήσει το κοινό τη φύση και το εύρος αυτών των αιτημάτων, καθώς και τις αυστηρές πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόζουμε κατά το χειρισμό τους”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles