24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στην 4η θέση των κατασκευαστών smartphones στην ευρωπαϊκή αγορά η Xiaomi που απογειώνει τα ποσοστά της

    Μία εταιρεία αναλυτών από τη Βρετανία δημοσιεύει τα αποτελέσματα του πρώτου τρίμηνου του 2018 για την ευρωπαϊκή αγορά smartphones. Σύμφωνα με αυτά, το μερίδιο αγοράς της Xiaomi αυξήθηκε κατά εντυπωσιακό ποσοστό! Με την κινεζική εταιρεία να εκτοπίζει τη Samsung στην Ινδία αλλά και να απογειώνεται στην Ινδία, σίγουρα πρόκειται για μία ανερχόμενη δύναμη που δεν πρέπει κανείς να αγνοήσει.

    mi-logo

    Τα αποτελέσματα της εταιρείας Canalys αναφέρονται σε θέματα όπως η “κόπωση” για τις ναυαρχίδες, ενώ υπάρχουν και κάποιες δύσκολες προβλέψεις για την πορεία της αγοράς. Όμως, σε ένα γράφημα για τους κορυφαίους πέντε κατασκευαστές στην Ευρώπη για τις αρχές του 2018, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο στατιστικό.

    pinakas

    Το ποσοστό ανόδου της Xiaomi ξεπερνάει το 1000%, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό.

    Η εταιρεία είναι 4η στη λίστα των προμηθευτών, με τις Samsung, Apple και Huawei να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα. Από αυτές οι Samsung και Apple σημειώνουν πτώση στα μερίδιά τους κατά 15,4% και 5,4% αντίστοιχα, όταν όμως περάσουμε στους Κινέζους υπάρχει άνοδο, πέρα από την Xiaomi, και για τη Huawei που αυξάνει το μερίδιό της κατά 38,6%. Στην πέμπτη θέση συναντάμε τη Nokia, που φαίνεται και αυτή να αποτελεί μία (εκ νέου) υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο των smartphones.

    Καθώς η Xiaomi κάνει τώρα την απόβασή της σε περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, σίγουρα στο μέλλον η πορεία της προβλέπεται ακόμη περισσότερο ανοδική.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles