16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Στην Αθήνα το MIT GSW 23 – επιχορήγηση για τη συμμετοχή Κυπριακών Startups στο Συνέδριο

    Την παγκοσμίου φήμης τεχνογνωσία του στη τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα φέρνει  στην Ελλάδα το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) διοργανώνοντας στις 30 και 31 Μαρτίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW 23). Πρόκειται για ένα διεθνές ετήσιο συνέδριο που προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκομίσουν εξιδανικευμένη γνώση, αλλά και διασύνδεση με εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες και επενδυτές από την παγκόσμια νεοφυή επιχειρηματική κοινότητα.

    Για τις νεοφυείς κυπριακές επιχειρήσεις (startups) ή άλλες καινοτόμες κυπριακές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ανακοινώσε πρόσφατα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παραχώρηση επιχορήγησης συμμετοχής στο 25ο MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) 2023.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός της επιχορήγησης ανέρχεται στις €2.500, ενώ θα επιχορηγούνται 3 άτομα (το μέγιστο) από κάθε φορέα/επιχείρηση. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει χρόνου εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, είναι η 10η Μαρτίου 2023, ώρα 15.00.

    Διαγωνισμός Startup Pitch

    Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, πάνελ και κεντρικών ομιλητών, το MIT GSW 23 στοχεύει να μοιραστεί τις επιχειρηματικές πρακτικές που έχουν δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες εταιρείες/επιχειρήσεις να αναπτύξουν μια επιτυχημένη πορεία. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης ο Διαγωνισμός Startup Pitch, όπου όλες οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα και δωρεάν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Σε ολες οι ομάδες που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πραχωρηθει εκθεσιακο περίπτερο κατά τη διάρκεια του Tech Showcase του Συνεδρίου ώστε να μπορουν να επιδείξουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους. Επίσης, θα προκριθούν για να συμμετάσχουν στο επόμενο πρόγραμμα Επιτάχυνσης του MITEF Greece τον Οκτώβριο του 2023.

    Το MIT GSW 2023 τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Το Κέντρο Martin Trust για την Επιχειρηματικότητα το υποστηρίζει, το Κέντρο Legatum για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη και το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Επιχειρηματικότητας REAP. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του ΜΙΤ και το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles