17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Στην IFA 2012, 3D και γυαλιά δεν πάνε μαζί

    3D τηλεοράσεις ο ένας, 3D τηλεοράσεις ο άλλος, γενικώς στην IFA 2012 στο Βερολίνο έπεσε πολύ 3D! Όπως επίσης και πολύ γυαλί, αφού για να δει κανείς 3D θα πρέπει να φορέσει τα ειδικά γυαλιά. Εκτός κι αν πέρασε μια βόλτα από το booth της Stream TV Networks η οποία παρουσίασε ένα νέο concept, το Ultra-D 2160p.

    Χωρίς να μπούμε σε τεχνικούς όρους (οι οποίοι, πιστέψτε μας, επειδή μας τους εξήγησαν οι άνθρωποι της Stream TV Networks, είναι ΠΟΛΥ τεχνικοί!), φανταστείτε πως πρόκειται για το εξής: δεδομένης της έλλειψης φυσικής 4K εικόνας, όλα τα σχετικά πάνελ είναι αναγκασμένα να μεγεθύνουν τα όσα προβάλλουν με τη βοήθεια scalers. Ε, το Ultra-D στην ουσία «προσθέτει» ανάλυση μέχρι τα 2160p προσφέροντας μια πολύ πιο καθαρή και ζωντανή εικόνα.

    3D; Με γυαλιά; Πφφφφ... Ντεμοντέ!

    Σαν να μην έφτανε αυτό, στην εξίσωση μπαίνει και το 3D το οποίο πλέον εφαρμόζεται βαθμιαία: ανάλογα με το πόσο βάθος θέλει κάποιος στην εικόνα του, επιλέγει και την κατάλληλη ρύθμιση –κάτι σαν το 3DS της Nintendo. Η μαγκιά στην όλη ιστορία είναι πως για την απόλαυση περιεχομένου στις τρεις διαστάσεις δεν απαιτείται ούτε η χρήση γυαλιών, ούτε το «στήσιμο» σε συγκεκριμένο σημείο μπροστά απ’ την τηλεόραση –και βέβαια δεν υπάρχει μέγιστος αριθμός θεατών. Α, και απ’ ό,τι μάθαμε, η λειτουργία προβολής 3D εικόνας στα 2160p ισχύει για ό,τι συσκευή κι αν συνδέσετε πάνω στην τηλεόραση: δορυφορική, Blu-ray, κονσόλες, YouTube, Apple TV, Google TV, Netflix κλπ.

    Τώρα, σε ό,τι αφορά την εμπορική διάθεση του Ultra-D 2160p, αυτή αργεί ακόμα. Μην ξεχνάτε πως τα όσα είδαμε σε δύο LED τηλεοράσεις στις 42 και τις 46 ίντσες δεν ήταν παρά πρωτότυπα. Εξ’ άλλου η Stream TV Networks βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με κατασκευαστές τηλεοράσεων για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της στα μοντέλα τους. Άρα μια αισιόδοξη πρόβλεψη θα ‘ταν το 2013 και βλέπουμε…

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles