24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Στην Κύπρο το “24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States” με οικοδεσπότη την Cyta

    24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States - TOSS cyta 3

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το 24o Παγκόσμιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών Μικρών Κρατών (24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States – TOSS), που διοργάνωσε και φιλοξένησε η Cyta, από τις 18 έως τις  20 Μαΐου 2016, σε ξενοδοχείο της Λεμεσού. Στις εργασίες του συνέδριου συμμετείχαν περισσότεροι από 40 σύνεδροι, στην πλειοψηφία τους στελέχη ανώτατης εκτελεστικής διεύθυνσης, από 16 τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς, 15 χωρών: Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Γκουέρνσι, Γουιάνα, Γροιλανδία, Ισλανδία, Πράσινο Ακρωτήρι, Κύπρο, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νησιά Φαρόε, Νήσοι Άλαντ, Νήσος του Μαν και Τζέρσι.

    Στο Συνέδριο, που χορηγήθηκε φέτος από δώδεκα κατασκευάστριες και προμηθεύτριες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού διεθνούς εμβέλειας (Huawei, CCS Group, Hansen Technologies, Omnitele, Polystar, Separate Reality, Symsoft, 2operate, Abiba, Blue-TC, Cerillion και Charles Russell Speechlys) έγιναν παρουσιάσεις, και πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια με θέματα τηλεπικοινωνιακού ενδιαφέροντος. Δόθηκε, επίσης, η ευκαιρία για συζήτηση, προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα στρατηγικής, ανταγωνισμού, ρύθμισης, ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, συγκράτησης πελατών και εσόδων, μείωσης κόστους κτλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cyta, ως ο μεγαλύτερος οργανισμός από τους συμμετέχοντες, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στα Μικρά Κράτη.

    24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States - TOSS cyta 4

    Σε χαιρετισμό του στο συνέδριο, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta, κ. Χρίστος Πατσαλίδης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί για να αντεπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες επικοινωνίας της σύγχρονης εποχής. Παράλληλα, ο κ. Πατσαλίδης εξήρε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών των Μικρών Κρατών, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν στους πολίτες τους σε προσιτό κόστος, τεχνολογικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, εφάμιλλες με αυτές που προσφέρουν πολύ μεγαλύτεροι οργανισμοί.

    Χαιρετισμό, απηύθυνε, επίσης, ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τεχνολογικά αναβαθμισμένο δίκτυο της Cyta, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και στρατηγικής σημασίας διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς κόμβους, λόγω και της γεωπολιτικής θέσης της Κύπρου. Την ίδια ώρα, ο κ. Αχιλλέως τόνισε την ανάγκη για ακόμη στενότερη συνεργασία μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών των Μικρών Κρατών και των προμηθευτών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η οποία θα αποφέρει κοινά οφέλη, συμβάλλοντας, έτσι, στην οικονομική ανάπτυξη των εταιρειών και κατ’ επέκταση των χωρών τους.

    Τέλος, σημειώνεται ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για 2η φορά (έπειτα από 13 χρόνια), με οικοδεσπότη τη Cyta.

    24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States - TOSS cyta 1 24th Teleforum meeting of Telecom Operators of Small States - TOSS cyta 2

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles