13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στην κορυφή το soundtrack του «Encanto»! Έγινε Νο. 1 άλμπουμ στις ΗΠΑ

    Το soundtrack μια ταινίας κινουμένων σχεδίων και συγκεκριμένα του «Encanto», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελεί το Νο. 1 άλμπουμ στις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει τραγούδια του Λιν-Μάνουελ Μιράντα, που βασίζονται σε salsa και hip hop ρυθμούς με παραδοσιακά μουσικά όργανα της Κολομβίας.  Το άλμπουμ αρχικά έφτασε στο Νο. 197 του Billboard chart και είχε σταθερή ανοδική πορεία προς την κορυφή. Μετά την κυκλοφορία της ταινίας μέσω streaming στη Disney + την παραμονή των Χριστουγέννων, το soundtrack έφθασε στο Top 10 του Billboard.

    Στο δρόμο που χάραξε το Frozen

    Το άλμπουμ «Encanto», στο οποίο “φιλοξενούνται” και τραγούδια του Ζερμέν Φράνκο είναι το πρώτο σάουντρακ που έφθασε στο  No. 1 στο Billboard, μετά το «Frozen 2» το 2019. Στην πάνω από 60 ετών ιστορία του chart Billboard 200 albums, μόνο έξι σάουντρακ ταινιών κινουμένων σχεδίων έχουν φτάσει στην πρώτη θέση. Εκτός από το Encanto, τα άλμπουμ των Frozen, Frozen II, Curious George, Pocahontas και The Lion King έχουν κατακτήσει την κορυφή. Η 60ή ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney αφηγείται την ιστορία της 15χρονης Μίραμπελ, του μοναδικού μέλους της οικογένειας Μαδριγάλ στην Κολομβία που δεν έχει μαγική ικανότητα.

    Διαβάστε επίσης: Keanu Reeves: Αποκαλύπτει τους 2 διάσημους από τους οποίους ζήτησε αυτόγραφο (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles