16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Στην Logicom Solutions το μεγαλύτερο έργο Ψηφιακών Υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας κόστους 12εκ. ευρώ

    eu-supercomputer-640x336

    Την υλοποίηση του Κυβερνητικού Ενοποιημένου Δικτύου (ΚΕΔ), το οποίο θα εκσυγχρονίσει τις ψηφιακές υποδομές ολόκληρης της κυβερνητικής μηχανής συνδυάζοντας τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και λειτουργικών δυνατοτήτων, σε όλα τα κτίρια του Δημοσίου αναλαμβάνει η Logicom Solutions.

    Η Σύμβαση, με την Ανάδοχο Εταιρεία Logicom Solutions Ltd, θα υπογραφεί αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου από την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Το  κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα  12 εκατομμύρια ευρώ περίπου, με διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες, ενώ προβλέπεται και συντήρηση για οκτώ χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

    Το Κυβερνητικό Ενοποιημένο Δίκτυο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο Ψηφιακών Υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς θα συνδέει τηλεπικοινωνιακά όλα τα κτήρια του Δημοσίου με ένα αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Θεωρείται υψίστης σημασίας στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να μετασχηματιστεί ψηφιακά, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για άλλες ψηφιακές ενέργειες και μελλοντικά έργα, έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να γίνει πιο αποδοτικό και να προσφέρει στον πολίτη τις καλύτερες  δυνατές υπηρεσίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles