13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στην παρουσίαση του Huawei Mate 30 Pro στο Μόναχο: Το smartphone που θα θέλαμε να φτάσει (άμεσα!) στα χέρια μας!

    Μία ιδιαίτερη μέρα για τη Huawei ήταν η Πέμπτη που μας πέρασε, καθώς το λανσάρισμα του νέου της κορυφαίου smartphone Huawei Mate 30 Pro πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

    Βρεθήκαμε στη γερμανική πόλη και την ξεχωριστή παρουσίαση για να δούμε από κοντά το καλύτερο smartphone που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία, μαζί, βέβαια, με τα Huawei Mate 30, Porsche Design Huawei Mate 30 RSHuawei Watch GT 2, αλλά και τη Huawei Vision TV με το νέο Harmony OS. Και, φυσικά, είχαμε πληροφόρηση για το τι ακριβώς ισχύει με τη διαθεσιμότητα της συσκευής στην ευρωπαϊκή αγορά, τι συμβαίνει με το Android και τις υπηρεσίες Google, αλλά και πότε (και αν) θα τη δούμε στα μέρη μας. Ας τα δούμε αναλυτικά…

    mate 30 parousiasi - 01

    Ο Richard Yu, CEO της Huawei, ήταν, για ακόμη μία φορά, εκείνος που ανέβηκε στη σκηνή, αναλαμβάνοντας τις παρουσιάσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με μία αναδρομή στην εμβληματική σειρά Mate και τις καινοτομίες της. Έτσι, μετά τις αναφορές στο Mate 10, το πρώτο smartphone με Mobile AI, το Mate 20X, το πρώτο 5G Dual Mode smartphone στην αγοράς, αλλά και το Mate X, το πιο γρήγορο 5G foldable smartphone, ήρθε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια της σειράς Mate 30, με κορυφαία έκδοση το Mate 30 Pro, μία συσκευή με ξεχωριστό, premium design και δυνατότητες που δεν έχουν ανταγωνισμό.

    Huawei Mate 30 Pro - 01

    Huawei Mate 30 Pro - 05

    Huawei Mate 30 Pro - 06

    Huawei Mate 30 Pro - 07

    Έρχεται με την edge-to-edge Horizon Display της εταιρείας με ultra-curved design 88 μοιρών και Aspect Ratio 18.4:9. Το πάνελ είναι 6,53 ιντσών Flex OLED με Super High Resolution 2400×1179 pixels. Υποστηρίζει το χρωματικό πρότυπο DCI-P3 HDR, διαθέτει Anti Blue Light για 25% λιγότερο “βλαβερό” μπλε φως και Cinematic Colour.

    mate 30 parousiasi - 02

    Το ευμεγέθες notch της συσκευής ενσωματώνει, πέρα από τη selfie camera, 3D Depth camera, gesture sensor και αισθητήρες φωτός και εγγύτητας. Η συσκευή ενσωματώνει την earpiece speaker technology που είδαμε και στο P30 Pro (Acoustic Display Technology) που μεταδίδει τον ήχο μέσω της οθόνης αντί για το παραδοσιακό ηχείο, καθώς και αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη, ενώ η υποστήριξη Side-touch Interaction (dualsider) φέρνει ένα invisible virtual key και στις δύο πλαϊνές επιφάνειες της curved display για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου, αντικαθιστώντας τα φυσικά πλήκτρα.

    mate 30 parousiasi - 03

    Το “παρών” δίνει φυσικά ο νέος κορυφαίος επεξεργαστής της Huawei, Kirin 990 που γνωρίσαμε στην IFA 2019 (2 x Cortex-A76 Based 2.86 GHz + 2 x Cortex-A76 Based 2.36 GHz + 4 x Cortex-A55 1.95 GHz), ο πρώτος στα 7nm με υποστήριξη 5G. Η συσκευή διαθέτει το πιο προηγμένο 5G antenna design της αγοράς (με 21 κεραίες, 14 από τις οποίες για το 5G), την κορυφαία ταχύτητα, αλλά και την καλύτερη κάλυψη σε 5G bands, αποτελώντας το μόνο 5G smartphone δεύτερης γενιάς. Η συσκευή διαθέτει επίσης 8GB RAM και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

    mate 30 parousiasi - 05

    mate 30 parousiasi - 06

    Το μοναδικό camera setup, πάντα σε συνεργασία με τη Leica, περιλαμβάνει τέσσερις αισθητήρες μέσα σε ένα κυκλικό πλαίσιο: Ultra-Wide Cine 40MP Camera (18mm) με διάφραγμα f.1.8, SuperSensing Wide 40MP (27mm) με διάφραγμα f/1.8 και OIS, Telephoto 8MP (80mm) με διάφραγμα f/2.4 και OIS, καθώς και 3D Depth sensor.

    Huawei Mate 30 Pro - 03

    Διαθέτει ISO έως 409600, έως 3x οπτικό και έως 30x ψηφιακό zoom, υποστήριξη Pro-Bokeh, καθώς και Dual OIS & AIS. Στον τομέα του video υποστηρίζεται ανάλυση έως 4K 60fps, ISO 51200, ultra slow motion στα 7680 fps (!), real-time bokeh και Dual OIS & AIS.  Φυσικά, διαθέσιμη είναι και εμπρόσθια κάμερα 32MP με διάφραγμα f/2.0, ενώ στον τομέα της συνδεσιμότητας συναντάμε υποστήριξη Bluetooth 5.1.

    Mate 30 Pro parousiasi - 08

    Mate 30 Pro parousiasi - 09

    Διαθέτει ακόμη υποστήριξη iP68 για την αντοχή στο νερό και τη σκόνη και ισχυρή μπαταρία 4.500mAh με Wireless Super Charge στα 27W, νέας γενιάς Wireless Reverse Charge (3x πιο γρήγορο) και SuperCharge 40W.

    mate 30 parousiasi - 07

    Στον πολυσυζητημένο τομέα του λειτουργικού, συναντάμε το EMUI 10, το οποίο είναι βασισμένο στην τελευταία έκδοση του Android 10. Ωστόσο, λόγω του γνωστού “πολέμου” που τρέχει ανάμεσα σε Donald Tramp και Κίνας, η συσκευή δε διαθέτει ενσωματωμένες Google Services & apps, με τις (ανεπίσημες αλλά έγκυρες) πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα υπάρξει δυνατότητα από τους κατόχους της να περάσουν Google Play Stores & services, πιθανότατα με κάποιου είδους root.

    Το Huawei Mate 30 Pro θα κυκλοφορήσει σε αρκετές χρωματικές επιλογές (black, space silver, cosmic purple, emerald green), καθώς και στη νέα Vegan Leather edition σε δύο αποχρώσεις (orange & forest green).

    mate 30 parousiasi - 04

    Τι συμβαίνει τώρα με τη διαθεσιμότητα του Huawei Mate 30 Pro; Προφανώς και είναι άμεσα διαθέσιμο στην Κίνα, όπου οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν άμεσα μετά το event και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Σχετικά με την Ευρώπη, η επίσημη άποψη της Huawei, όπως μας μεταφέρθηκε από τον Kevin Ho, πρόεδρο του τμήματος mobile, είναι ότι “η εταιρεία επιθυμεί τη διάθεσή της στην ευρωπαϊκή αγορά και ήδη έχει πραγματοποιήσει συμφωνίες για την κυκλοφορία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες”. Δε γνωρίζουμε κάτι περισσότερο συγκεκριμένο, προς το παρόν, ούτε αν θα το δούμε επίσημα στη χώρα μας, καθώς δεν υπάρχει άμεσο πλάνο, ωστόσο το αυξημένο ενδιαφέρον που υπήρξε για τη συσκευή από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης ενδεχομένως να φέρει αλλαγές σχεδίων και κάποιου είδους διάθεση.

    Mate 30 Pro parousiasi - 10

    Αναμείνατε στις οθόνες σας για περισσότερα προσεχώς, πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι ακόμη κι αν το ζήτημα με Google/ΗΠΑ δεν αντιμετωπιστεί στο μέλλον, η Huawei προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Plan B της που περιλαμβάνει το Harmony OS, αλλά και τον εμπλουτισμό του δικού της App Store με εφαρμογές (ανακοινώνοντας στο Μόναχο σχετικές επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων).

    Huawei Mate 30 Pro - 04

    Huawei Mate 30 Pro - 02

    Huawei Mate 30 Pro - 10

    Huawei Mate 30 Pro - 09

    Δείτε ένα video από το Huawei Mate 30 Pro launch στο Μόναχο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles