17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στο δρόμο του 5G η Ελλάδα

    Στο παιχνίδι του 5G μπαίνει η ελληνική πολιτεία κάνοντας μία ευχάριστη έκπληξη… τεχνοφιλίας.

    5g-roadmap

    Πριν λίγες ημέρες, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) Βασίλης Μαγκλάρας, συνάντησε τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, της Vodafone, Χάρη Μπρουμίδη, της WIND, Νάσο Ζαρκαλή και τον γενικό διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, Γιώργο Στεφανόπουλο, με τους οποίους συζήτησε τη διαμόρφωση και εφαρμογή του εθνικού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη δικτύων 5G, ο οποίος θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο.

    Η ανάπτυξη πιλοτικών δικτύων πέμπτης γενιάς θα ξεκινήσει σε επιλεγμένους δήμους της χώρας και συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Cosmote στο δήμο Ζωγράφου, τη Vodafone στα Τρίκαλα και την Wind στη Λάρισα. Δεν αποκλείεται στην πιλοτική εφαρμογή να συμμετέχουν και άλλοι δήμοι, όπως και να αλλάξουν οι προαναφερόμενοι.

    Η ΓΓΤΤ σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη των πιλοτικών δικτύων 5G. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτηθούν νέες επενδύσεις, νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις, αλλά και στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles