14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στο ΔΣ της ΑΤΗΚ η αξιολόγηση των προσφορών για την απόκτηση της Cyta Ελλάδος

    cyta_hellas

    Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την κατάληξη της διαδικασίας πώλησης της Cyta Ελλάδος καθώς σύντομα αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Διοικητικού Συμβούλιου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την PwC των δεσμευτικών προσφορών που κατέθεσαν η Vodafone και η Wind στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

    Όλες οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν ότι η οικονομική προσφορά της Vodafone είναι καλύτερη σε σχέση με την πρόσφορα που κατέθεσε η Wind και περιλαμβάνει αποκλειστικά χρηματικό τίμημα που κυμαίνεται στα 110 με 115 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η οικονομική πρόταση της Vodafone φέρεται να  διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν να γίνει αποδεκτή από το ΔΣ της ΑΤΗΚ.

    Από την άλλη πλευρά, η πρόταση της Wind για την απόκτηση της Cyta Ελλάδος, παρέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επιλογές, είτε χρηματικό τίμημα αποκλειστικά είτε συνδυασμό με πρόνοια για ανταλλαγή μετοχών.

    Είναι σίγουρο ότι το ΔΣ της ΑΤΗΚ θα συνυπολογίσει όλες τις παραμέτρους για την ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή, καθώς η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου έχει δαπανήσει σημαντικά κεφάλαια της τάξης των 200 εκατ. ευρώ από το 2007, όταν και ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της θυγατρικής της στην Ελλάδα, η οποία εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 165 εκατ. ευρώ και συνολικό δανεισμό που ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles