15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στο φως οι δυνατότητες του MIUI 12.5 της Xiaomi!

    Στο μεγάλο event της Xiaomi στην Κίνα, εκτός από το νέο Mi 11, είδαμε για πρώτη φορά και το MIUI 12.5. Είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του MIUI 12 και φέρει αρκετές βελτιώσεις σε επίπεδο app handing, ιδιωτικότητας και διασυνδεσιμότητας με Windows συσκευές.

    Η Xiaomi τόνισε πως παρά το “0.5”, η έκδοση είναι ουσιαστικά ένα major update και θα βρίσκεται στα smartphones της το 2021. Ίσως απέφυγε το “13” εξ’αιτίας κάποιας… πρόληψης; Δε το γνωρίζουμε… Σε κάθε περίπτωση, το MIUI 12.5 έχει και αισθητικές βελτιώσεις. Τα εφέ μετάβασης θυμίζουν πολύ το iOS και οι προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι λιγότερες από κάθε άλλου OS. Το μόνο που θα βρείτε είναι τα settings, η κάμερα και ο dialer. Το MIUI 12.5 χρησιμοποιεί 20% λιγότερη μνήμη και 25% λιγότερη ενέργεια, ενώ η χρήση μνήμης στο παρασκήνιο μειώνεται κατά 35%. Επίσης, έχει αλλαγές σε επίπεδο dynamic wallpaper, ήχων, ειδοποιήσεων κ.λπ. Στον τομέα της ασφάλειας, το MIUI 12.5 επιτρέπει στον χρήστη να απαγορεύσει στα apps την πρόσβαση στην τοποθεσία του, στα προσωπικά του δεδομένα, στο clipoboard και δεν θα αποθηκεύει passwords ή άλλα, ευαίσθητα δεδομένα.
    Αρχικά, πάνω από 10 κινητά θα είναι έτοιμα να λάβουν την closed beta του νέου OS και μόνο στην Κίνα. Για παράδειγμα, όλες οι συσκευές της οικογένειας Mi 10, το Redmi K30 αλλά και μοντέλα του 2019 όπως το Redmi Note 7 και τα Mi 9.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles