19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στο φως τα specs του πρώτου laptop της Huawei με “homemade” Kirin επεξεργαστή!

    Μπορεί να την γνωρίζουμε από την πορεία της στον κόσμο των smartphones και tablets, όμως είναι γνωστό ότι η Huawei παίζει «μπάλα» σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες υψηλής τεχνολογίας, Ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις και στην αγορά των laptops, καθώς η σειρά MateBook έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των users που αναζητούν δυναμικές λύσεις που κάνουν πράξη τη φιλοσοφία της παραγωγικότητας «on-the-go».

    Μέχρι στιγμής τα laptops της κινεζικής εταιρείας «φοράνε» επεξεργαστές από την AMD και την Intel, ωστόσο η Huawei έχει στα σχέδια της να προωθήσει τον δικό της HiSilicon ARM chipset και στα laptop προϊόντα της, ακολουθώντας έτσι την ίδια φιλοσοφία με το desktop PC που είχε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Σύμφωνα λοιπόν με καλά ενημερωμένες πηγές, η Huawei θα λανσάρει στην αγορά της Κίνας, το Qingyun L410, ένα notebook το οποίο ουσιαστικά θα αποτελέσει μια πιο “budget-friendly” εκδοχή του MateBook 14. Συγκεκριμένα, η εν λόγω πρόταση θα βασίζεται στο Kirin 990 chipset, ενώ συνοδεύεται με 8GB RAM, SSD χωρητικότητας στα 512GB και οθόνη στα 1080p 14 ιντσών. Επίσης, θα διαθέτει λειτουργικό Deepin OS 20, αν και είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση του και με το Harmony OS. Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε κάποιο επίσημο render της συσκευής και δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα τη δούμε και από… δύση μεριά, όμως αν μη τι άλλο είναι μια πρόταση που και αυτή παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

    *Στην photo απεικονίζεται το MateBook X 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles