15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στο Κέντρο Αριστείας «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης

    Επίσκεψη στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος», του Πανεπιστημίου Κύπρου, πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, συνοδευόμενος από αξιωματούχους του Υπουργείου του. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, ο Διευθυντής και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας «Κοίος», Καθηγητές Μάριος Πολυκάρπου και Χρίστος Παναγιώτου, καθώς και άλλα μέλη του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του «Κοίος».

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος της έρευνας και της καινοτομίας στην ανάπτυξη ευφυών και βιώσιμων συστημάτων μεταφορών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μακροχρόνια ερευνητική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και του Κέντρου Αριστείας «Κοίος», μέσω της οποίας αναπτύσσονται και εφαρμόζονται τεχνολογικές λύσεις που συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην ψηφιοποίηση των δικτύων μεταφορών και στην αποδοτικότερη διαχείρισή τους, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση κυκλοφοριακής συμφόρησης. Επιπρόσθετα, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα εξηλεκτρισμού των μεταφορών και έξυπνων κτηρίων.

    Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ανέφερε ότι μέσω των δράσεων έρευνας και καινοτομίας που υλοποιούνται, στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναπτύσσονται και εφαρμόζονται καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα θέματα μεταφορών.

    Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξης Βαφεάδης, ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή κ. Τάσο Χριστοφίδη και τον Διευθυντή και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου Αριστείας «Κοίος», Καθηγητές κ. Μάριο Πολυκάρπου και Χρίστο Παναγιώτου για την πρόσκληση και ανέφερε ότι «Ως Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προσβλέπουμε σε μια άριστη συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας «Κοίος», με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

    Τέλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας «Κοίος», Καθηγητής Μάριος Πολυκάρπου, ανέφερε ότι η ερευνητική δραστηριότητα μεταξύ των δύο μερών επιφέρει θετικά αποτελέσματα και μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω, καθώς συμβάλλει στις προσπάθειες του Υπουργείου για ψηφιακό μετασχηματισμό και για πράσινη ανάπτυξη των συστημάτων μεταφορών. Το «Κοίος», πρόσθεσε, έχει την επιστημονική τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη να στηρίξει την προσπάθεια του Υπουργείου να υλοποιήσει δράσεις προς την επίτευξη της πράσινης μετάβασης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles