17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στο νέο τεύχος του περιοδικού «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες CY» που κυκλοφορεί: Νέοι “παίκτες” κάνουν δυναμική είσοδο στην αγορά της Κύπρου!

    kiniti cover april 2017

    Με αναλυτικό αφιέρωμα στην κυπριακή αγορά κινητών τηλεφώνων, κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου 2017 το νέο τεύχος του περιοδικού «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες CY». Τα smartphones, για άλλη μια χρονιά είχαν την «τιμητική» τους, καθώς οι κύπριοι καταναλωτές έδειξαν και το 2016 ιδιαίτερη προτίμηση στις λεγόμενες «έξυπνες συσκευές» που γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, παραμερίζοντας εντελώς τα “κλασικά” κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονος με ένα σημαντικό αριθμό κατασκευαστών να παλεύουν για μερικές μονάδες αγοράς.

    Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην Κύπρο ξεπέρασαν τις 280 χιλιάδες συσκευές το 2016, παρουσιάζοντας όμως μικρή πτώση σε σχέση με τα περίπου 290 χιλιάδες τεμάχια που είχαν διατεθεί το 2015. Όμως, η συνολική αξία των πωληθέντων συσκευών παρουσίασε σημαντική αύξηση και ανήλθε κοντά στα €94 εκατ. από €85 εκατ. που ήταν το 2015. Ειδικότερα οι πωλήσεις των Smartphones έφθασαν το 2016 στις 224 χιλιάδες τεμάχια, (λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα του 2015), με αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύουν πλέον το 81% της συνολικής αγοράς.

    Ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά φιλοδοξεί να πάρει η Huawei

    Το σίγουρο πάντως είναι ότι το 2017 προμηνύεται μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά, με την παρουσία στην κυπριακή αγορά νέων αξιόλογων κατασκευαστών. Ο ανταγωνισμός θα ενταθεί περαιτέρω καθώς ισχυροί νέοι “ παίκτες” όπως η Huawei προετοιμάζονται.. να κάνουν δυναμική είσοδο στην συγκεκριμένη αγορά. Επιπρόσθετα, η ανοδική πορεία που παρουσιάζουν κατασκευαστές όπως η Lenovo και η CAT αλλά και η “αφύπνιση” της Nokia αναμένεται να δημιουργήσουν ένα ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον στην κυπριακή αγορά κινητών τηλεφώνων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ηγετική θέση στην κυπριακή αγορά ( όπως και διεθνώς) φιλοδοξεί να πάρει η Huawei. Η επίσημη παρουσίαση της «ναυαρχίδας» της εταιρίας του P10 που έγινε πριν λίγες μέρες σε ειδική εκδήλωση στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία όπου η μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιακού υλικού στον κόσμο παρουσίασε στο κυπριακό κοινό τις μεγάλες δυνατότητες του νέoυ της smartphone, σηματοδότησε τις προθέσεις της εταιρείας, για τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στην αγορά της Κύπρου.

    Στο νέο τεύχος μπορείτε επίσης να διαβάσετε: 

    TECHNOLOGY: Οι κινητές επικοινωνίες οδηγούν τις εξελίξεις

    HOT SPOT: Sony Xperia XZ premium “Όταν η φαντασία συναντάει την… τεχνολογία!” 

    RED Family από την CytamobileVodafone: Νέα απλά οικογενειακά προγράμματα που προσφέρουν την δυνατότητα στα μέλη της οικογένειας να έχουν Internet, Ομιλία και SMS μέ ένα κοινό πρόγραμμα 

    FEATURE: Τα νέα μοντέλα και οι τάσεις της τεχνολογίας για τη νέα χρονιά 

    MEGATEST: Δείτε τα κινητά με την καλύτερη αυτονομία που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά 

    EVENT: Η Huawei παρουσίασε στην Κύπρο τα νέα P10 & P10 Plus

    Δείτε επίσης: 

    Νέο LG G6 «Δικαιωματικά έλαβε τόσους πολλούς επαίνους και θετικές αντιδράσεις σημειώνοντας ένα άνευ προηγουμένου ρεκόρ 36 βραβείων από πολλούς διεθνείς τίτλους Μέσων της βιομηχανίας. Φαίνεται να το αξίζει και με το παραπάνω!!» 

    HTC U Play «Εντυπωσιακό όπως και να το δει κανείς, κόβει την ανάσα με την εμφάνισή του, χωρίς να υστερεί βέβαια κάτω από το ποιοτικό του περίβλημα» 

    Meizu M5s «Οι Κινέζοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τους… «αργούς» Ευρωπαίους, έτσι λανσάρουν το Meizu M5S στην αγορά, ένα ακόμα budget smartphone επιδόσεων»

    LG Stylus 3 «Ξεχάστε τα πανάκριβα phablets που θέλουν μια…περιουσία για να «τρέξουν» και γνωρίστε το Stylus 3, το value for money «εργαλείο» της LG, μαζί με τη γραφίδα του»

    Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Κινητής» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στα περίπτερα σε όλη την Κύπρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles