11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στο “παιχνίδι” του διαστήματος μπαίνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Ένα διαστημικό όχημα που θα εξερευνήσει την κύρια ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, θα εκτοξεύσουν του Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φαίνεται να μπαίνουν δυναμικά στο “παιχνίδια” του διαστήματος.

    Τα πρώτα βήματα στο διάστημα

    Πιο συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 2021 τα Εμιράτα έθεσαν σε τροχιά γύρω από τον Άρη το διαστημικό σκάφος «Αμάλ» ή «Hope». Έγιναν έτσι η πρώτη αραβική χώρα που κατάφερε κάτι τέτοιο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε ταξιδέψει στο διάστημα και ο πρώτος αστροναύτης των ΗΑΕ. Πριν λίγες μέρες όμως, η διαστημική υπηρεσία των Εμιράτων ανακοίνωσε ότι ένα μη επανδρωμένο σκάφος θα ξεκινήσει ένα πενταετές ταξίδι το 2028.

    Θα καλύψει μια απόσταση 3,6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων μέχρι να φτάσει στην κύρια ζώνη των αστεροειδών, πέρα από την τροχιά του Άρη. Αρχικά θα πλησιάσει την Αφροδίτη και στα μέσα του 2029 θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το 2030 θα εξερευνήσει την πρώτη ζώνη των αστεροειδών και θα ακολουθήσουν άλλες επτά, προτού να προσγειωθεί, το 2033, σε έναν αστεροειδή που απέχει 560 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σεπτέμβριο του 2019 τα Εμιράτα έστειλαν τον πρώτο αστροναύτη τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, για μια αποστολή οκτώ ημερών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σε πτήση μηδενικής βαρύτητας η Barbie-αστροναύτης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles