21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στο “παιχνίδι” του metaverse μπαίνει η Microsoft

    Πριν από λίγες μέρες, το Facebook παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή του, συστήνοντας στο κοινό το metaverse. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν διαδικτυακό κόσμο, όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

    Όπως όλα δείχνουν άλλωστε, μετά την πανδημία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι θα αλληλεπιδρούν ολοένα και συχνότερα μέσα σε περιβάλλοντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Δε θα χρειάζεται απαραίτητα να εμφανίζονται οι ίδιοι μπροστά στην κάμερα. Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει εάν θα εμφανιστεί σε μία διαδικτυακή σύσκεψη ο ίδιος ή θα «στείλει» την ψηφιακή περσόνα του.

    Γίνεται φανερό ότι οι υπόλοιπες εταιρείες δεν είναι διατεθήμενες να αφήσουν τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να μονοπωλήσει τη συγκεκριμένη αγορά, με τη Microsoft να κάνει το πρώτο βήμα.

    Έρχεται το metaverse στο Teams

    Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι φέρνει το metaverse μέσα στο Teams. Πρόκειται για τη δική της εκδοχή του Zoom, η οποία έχει ενσωματωθεί και στα Windows 11. Με αφετηρία το 2022, οι χρήστες θα μπορούν να εμφανίζονται σαν ζωντανά καρτούν ή άβαταρ στις διαδικτυακές συζητήσεις τους. Επίσης θα μπορούν να επισκέπτονται και να μοιράζονται εικονικούς χώρους εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να φοράνε στο κεφάλι κάποια ειδική συσκευή VR. Αν κανείς χρησιμοποιεί κάτι τέτοιο, τότε η ψηφιακή εμπειρία του θα είναι ακόμη πιο εμπλουτισμένη.

    Η νέα τεχνολογία Mesh

    Το σχέδιο της Microsoft βασίζεται στη νέα τεχνολογία Mesh. Επιτρέπει τη διαχείριση πολύπλοκων αλληλεπιδράσεων στο virtual πεδίο σε διαφορετικές συσκευές, από υπολογιστές έως «κράνη» εικονικής πραγματικότητας που φοριούνται στο κεφάλι.

    Η Microsoft σκοπεύει, μετά το άβαταρ, να ενσωματώσει και άλλο λογισμικό της στη νέα εικονική πραγματικότητα. Π.χ οι χρήστες του Teams θα μπορούν να κάνουν παρουσιάσεις PowerPoint στο metaverse. Επιπλέον, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη, ώστε, αφού πρώτα ακούσει τη φωνή του χρήστη, το αβατάρ να κουνάει τα χείλη του σαν να λέει πραγματικά τις λέξεις με τη φωνή του ανθρώπου. Παράλληλα θα προστεθούν στα αβατάρ οι κατάλληλες για κάθε περίσταση εκφράσεις προσώπου και χειρονομίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα η Amazon- Χιλιάδες προσλήψεις με υψηλότερα ημερομίσθια και μπόνους

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles