18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στο Πακιστάν λογοκρίνονται τα SMS με “κακές” λέξεις

    Αν είστε κάτοικος του Πακιστάν και σκοπεύατε να εντρυφήσετε στις χαρές του sexting ή να βρίσετε έστω και περιπαικτικά τους φίλους σας, ατυχήσατε.

    Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν, εξέδωσε μία λίστα με 1019 φράσεις στην αγγλική γλώσσα και 589 αντίστοιχες στα Urdu, την τοπική διάλεκτο.

    Η λίστα περιέχει περισσότερες από 50 φράσεις που περιέχουν τη λέξη “fuck”, ενώ 17 έχουν το συνθετικό “butt”.

    Μεταφορικές φράσεις που θα μπορούσαν να έχουν σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως “… το κρέας”, ή οι διάφορες εκδοχές της λέξεις “στήθους” ή “πέος” ή “οπίσθια” απαγορεύονται ρητός και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένα να κόβουν τα SMS αυτά.

    Το σύστημα φαίνεται να είναι αποτελεσματικό καθώς, σε δοκιμές που έχουν γίνει φτάνει σε ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 98%.

    Γιατί όμως προχώρησαν οι Πακιστανικές αρχές σε ένα τέτοιοι μέτρο; Δεν θέλουν να αλλοιωθεί η ηθική των νεαρών μέσα από την χρήση κινητής τηλεφωνίας. Λένε. Σε αρκετά καταπιεστικά καθεστώτα, η επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας έχει λειτουργήσει ως διαφυγή για τους νεώτερους και πιο ανήσυχους. Οι αρχές του Πακιστάν, θέλουν να “προλάβουν τα χειρότερα” καθώς, ενώ οι υποδομές δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες, η χρήση κινητών τηλεφώνων, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ στη χώρα.

    Υποθέτουμε πως με κάθε καινούρια σύνδεση κινητού τηλεφώνου οι νέοι χρήστες θα παίρνουν και μία τεράστια εκτύπωση με … τις λεκτικές οδηγίες χρήσης.

    Πηγή: the guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles