20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στο στόχαστρο των βρετανικών Αρχών το τεχνολογικό δίπολο Apple – Google

    Σε έλεγχο του «διπόλου» των δύο κολοσσών του Big Tech, της Apple και της Google, σε σχέση με τη δραστηριοποίηση τους στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, προχωρούν οι βρετανικές Αρχές, διερευνώντας την προσέγγιση των δύο εταιρειών απέναντι στους mobile browsers και τα cloud gaming services, ανησυχώντας πως ενδέχεται να περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

    Η κίνηση ακολουθεί μια μελέτη που διεξήχθη από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) της Βρετανίας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό – με τη ρυθμιστική αρχή να διαπιστώνει ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες διαθέτουν «ένα αποτελεσματικό δυοπώλιο στο οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας, που τους επιτρέπει να ασκούν “ασφυξία” σε λειτουργικά συστήματα, καταστήματα εφαρμογών και προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές».

    Ταυτόχρονα, η CMA πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια έρευνα αγοράς (MIR) με δύο σημεία εστίασης: το ένα να εξετάσει την ισχύ της Apple και της Google στην αγορά των web browsers για κινητά και το άλλο να εστιάσει στους περιορισμούς που θέτει η Apple στο cloud gaming μέσω του App Store της.

    Σε ένα δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώνεται η έναρξη της έρευνας, η CMA είπε ότι οι απαντήσεις στη διαβούλευση που ακολούθησε έδειξαν «ουσιαστική» υποστήριξη για μια πληρέστερη έρευνα σχετικά με τον τρόπο κατά τον οποίο η Apple και η Google «κυριαρχούν στην αγορά των προγραμμάτων περιήγησης για κινητά» και στο πώς «η Apple περιορίζει τα cloud games μέσω του App Store της».

    «Τελικά, περιορίζονται οι επιλογές και μπορεί να καταστήσουν πιο δύσκολο να φτάσουν καινοτόμες νέες εφαρμογές στα χέρια των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Την ίδια στιγμή, η Apple και η Google υποστήριξαν ότι απαιτούνται περιορισμοί για την προστασία των χρηστών. Η έρευνα θα εξετάσει αυτές τις ανησυχίες και το εάν χρειάζονται νέοι κανόνες για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles