15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στο σύμπαν του Minecraft η προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν

    Είναι γνωστό ότι το Minecraft αποτελεί ένα «φαινόμενο» για τη βιομηχανία του gaming και έχει γράψει τη δική του ιστορία. Τα νούμερα του «ζαλίζουν», καθώς το εξαιρετικά δημιουργικό game της Mojang (η οποία ανήκει στη Microsoft) έχει καταφέρει να αιχμαλωτίσει τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Κατά καιρούς έχουμε δει τρομερά επιτεύγματα και φοβερές αναπαραστάσεις πλανητών, πόλεων, μνημείων κ.α., που πολλές φορές απαιτούν μήνες ή και χρόνια για να ολοκληρωθούν.

    Τα πάντα για την προσέλκυση των νέων

    Πλέον το σύμπαν του Minecraft φιλοξενεί και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την περίοδο αυτή δίνει τη δική του μάχη προκειμένου να εξασφαλίσει τη δεύτερη θητεία στο τιμόνι της Γαλλίας. Οι συνεργάτες του Μακρόν που τον βοηθούν σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία του, εγκαινίασαν το δικό τους «σύμπαν» στο διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι Minecraft, που περιλαμβάνει ένα δημαρχείο για να επικυρώσει την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, ένα συνεδριακό μέγαρο όπου φιλοξενούνται συναντήσεις, ακόμη και ένα γενικό επιτελείο. Στόχος φυσικά του προεκλογικού επιτελείου του Μακρόν είναι η προσέλκυση των νέων 15-20 ετών, που συνήθως δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική.

    Στον ψηφιακό κόσμο του Μακρόν οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν μεταξύ άλλων τον απολογισμό της πρώτης θητείας του και το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία. Αυτός ο εικονικός κόσμος θα αντιπαρατεθεί το Σάββατο με την πραγματικότητα, στην προεκλογική συγκέντρωση του Μακρόν στη Ναντέρ, η οποία θα μεταδοθεί επίσης στο Minecraft.

    Διαβάστε επίσης:

    Εντός του 2022 η κυκλοφορία του επικού open-world RPG “One Piece Odyssey”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles