24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στο +37% ο τζίρος των ελληνικών e-shops μετά τη συμφωνία

    Θετική ήταν η ανταπόκριση των καταναλωτών που πραγματοποιούν online αγορές το διήμερο Δευτέρας 13 και Τρίτης 14 Ιουλίου, αμέσως δηλαδή μετά την επίτευξη της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής.

    online-shopping

    Ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυξήθηκε κατά 37%, ενώ ο αριθμός των παραγγελιών τους αυξήθηκε κατά 48%, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Convert Group eBusiness Consulting, μίας εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία έχει καθοδηγήσει την στρατηγική δεκάδων e-shops. Η σύγκριση έγινε με το αντίστοιχο διήμερο της προηγούμενης εβδομάδας.

    Αυτή η αξιοσημείωτη και άμεση αύξηση στην εμπορική δραστηριότητα των ηλεκτρονικών καταστημάτων παρατηρήθηκε σε όλους ανεξαρτήτως τους κλάδους: online fashion, online beauty, online houseware, online pharmacy, κτλ.

    “Προβλέπω ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του eCommerce μέχρι τέλος Ιουλίου και ίσως και τον Αυγούστου”, δήλωσε ο Παναγιώτης Γκεζερλής, διευθύνων σύμβουλος της Convert Group. Και συμπλήρωσε: “Οι δύο βασικοί λόγοι είναι οι εκπτώσεις, αλλά και ότι λόγω των capital controls, οι Έλληνες θα συνεχίζουν να μην μπορούν να αγοράσουν με τις πιστωτικές κάρτες τους από τα e-shops του εξωτερικού και έτσι, κυρίως στα ελληνικά e-shops ένδυσης και υπόδησης, θα δούμε πολύ καλή αναπτυξιακή πορεία”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles