BREAKING

Στo World Government Summit 2022 ο Υφυπουργός κ. Κυριάκος Κόκκινος

Στο διεθνές συνέδριο World Government Summit 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Μαρτίου στο Ντουμπάι, συμμετείχε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος. Το συνέδριο διεξήχθη στον συνεδριακό χώρο της Expo2020 Dubai, παράλληλα με τη λήξη της 6μηνιαίας αυτής Παγκόσμιας Έκθεσης.

Η σύνοδος συγκέντρωσε ηγέτες κρατών, Υπουργούς και ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και διευθυντικά στελέχη του ιδιωτικού τομέα και εμπειρογνώμονες από 190 χώρες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση συνεργασιών για ανάπτυξη πολιτικών, μοντέλων και εργαλείων απαραίτητων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις, οικονομίες και κοινωνίες σήμερα, στον απόηχο της πανδημίας Covid19.

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις για επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Κύπρο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ποιοτικών ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών, με πολιτοκεντρική προσέγγιση και ευέλικτη μεθοδολογία. Στην εν λόγω συζήτηση συμμετείχαν προσωπικότητες και εμπειρογνώμονες διεθνούς εμβέλειας από το πολιτικό γίγνεσθαι αλλά και, τον ιδιωτικό τομέα μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας και πρόεδρος της εταιρίας AuVe Tech, κ. Taavi Roivas, η Διευθύντρια, της Μονάδας Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Σερβίας, κα Marta A. Tomovska κ.α.

Στην παρέμβασή του, ο Υφυπουργός επεσήμανε πως η αποτελεσματική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να αποβεί καταλυτική για την επίτευξη των ψηφιακών στρατηγικών μας επιδιώξεων, που με τη σειρά τους αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για μία γρήγορη ανάκαμψη, και μία βιώσιμη, ανθεκτική και πράσινη ανάπτυξη, που θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στην παγκόσμια οικονομία. «Η στρατηγική κάθε χώρας», ανέφερε ο Υφυπουργός, «χρειάζεται να περιλαμβάνει μία ολιστική αντιμετώπιση όλων των δομικών στοιχείων του ψηφιακού μετασχηματισμού – ψηφιοποίηση υπηρεσιών και ψηφιακές υποδομές, επένδυση στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων – ούτως ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή της χώρας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας αλλά και να καθιερωθεί μία κουλτούρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη την κοινωνία.» «Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος», υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με την Α.Ε κ. Mohamed Bin Taliah, Επικεφαλής Δημόσιων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και ΗΑΕ στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης. Ο κ. Κόκκινος απεύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Bin Taliah για επίσκεψη στην Κύπρο για διερεύνηση των προοπτικών επέκτασης και θεσμοθέτησης της συνεργασίας Κύπρου-ΗΑΕ σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, στη βάση ενός κοινού οράματος, με συγκεκριμένα πλάνα και δράσεις των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment