BREAKING

Στον Όμιλο ΟΤΕ η ανάπτυξη νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας στην Κύπρο: στα 46 εκ. ευρώ το κόστος του έργου

Υπογράφηκε η Σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και του Ομίλου ΟΤΕ, για τη δημιουργία και λειτουργία του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας για όλα τα νοσηλευτήρια και Διευθύνσεις του ΟΚΥπΥ. Η υπογραφή της Σύμβασης ανακοινώθηκε στο πλαίσιο Διάσκεψης Τύπου που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου.

Το εν λόγω έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα €46.000.000, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Το έργο περιλαμβάνει τον λειτουργικό, επιχειρησιακό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του συνόλου των Διευθύνσεων και νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Υγείας που θα υλοποιήσει ο Όμιλος ΟΤΕ, θα εντάσσονται όλες οι λειτουργίες ενός σύγχρονου νοσοκομείου. Από το σύστημα θα εξυπηρετούνται οι επιχειρησιακές λειτουργίες, όπως η διαχείριση των κλινικών εργαστηρίων, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, της Τράπεζας Αίματος, αλλά και οι διοικητικές λειτουργίες, όπως η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, ο έλεγχος δαπανών, η διαχείριση αποθεμάτων και εγκαταστάσεων, κ.ά.

Με την εφαρμογή του Συστήματος, ο Οργανισμός θα μπορεί να προσφέρει πιο γρήγορη εξυπηρέτηση, αφού τα στοιχεία του ασθενή θα βρίσκονται σε ένα ενιαίο ψηφιοποιημένο φάκελο, προσφέροντας την δυνατότητα αμεσότερης πρόσβασης από τους ιατρικούς λειτουργούς.

ΟΚΥπΥ: μετασχηματίζεται ψηφιακά και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει στους πολίτες

Σχολιάζοντας την εν λόγω συμφωνία, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, κ. Μάριος Παναγίδης ανέφερε ότι, τα οφέλη για την κοινωνία είναι πολλαπλά. «Το νέο απαιτητικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας, επιβάλλει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού, παράλληλα με τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στους πολίτες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Κύπρος Σταυρίδης, είπε ότι «με το νέο Πληροφοριακό Σύστημα βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, μειώνουμε τα λειτουργικά κόστη, αυξάνουμε την παραγωγικότητα, απαλλάσσουμε τον Οργανισμό από απαρχαιωμένα συστήματα και μειώνουμε τα ανθρώπινα λάθη».

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος αναφερόμενος στο νέο σύστημα του ΟΚΥπΥ σημείωσε: «Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί βασική παράμετρο της ευρύτερης προσπάθειας που τελείται τα τελευταία χρόνια στον νευραλγικό αυτό τομέα, και η οποία αγγίζει, μεταξύ άλλων, πτυχές όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενή αλλά και η ανάπτυξη διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας».

Ο Διευθυντής Πωλήσεων ICT του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος ανέφερε: «Με το σπουδαίο αυτό έργο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Κύπρου περνάει στη νέα ψηφιακή εποχή. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε με την ανάθεσή του. Τόσο η πολυπλοκότητα του έργου, όσο και η σημασία του για την Κύπρο το καθιστούν μεγάλη πρόκληση. Χάρη στην εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, είμαι σίγουρος ότι θα το φέρουμε εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος, να σημειωθεί ότι τη Σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους του  ο κ. Κύπρος Σταυρίδης και εκ μέρους της Ανάδοχου Εταιρείας ο κ. Λυκούργος Αντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment