22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Οδηγός Στρατηγικής: Γίνε ο απόλυτος κυρίαρχος στο For Honor!

    Θέλετε να γίνετε ο απόλυτος κυρίαρχος στο πεδίο της μάχης του For Honor; Καλώς ή κακώς, αυτό μπορεί να το επιτύχετε μόνο μετά από πολύ κόπο και αίμα… Το For Honor διαθέτει πιθανότατα το πιο τεχνικό σύστημα μάχης που έχουμε δει πότε σε melee αψιμαχίες – απλό στην εκμάθηση αλλά δύσκολο στο να το τιθασεύσεις. Συγκεντρώσαμε μερικές σύντομες συμβουλές προς εσάς που ελπίζουμε να σας βοηθήσουν στα πρώτα σας βήματα στο For Honor.

    For-Honor-5-1024x576

    Τhe Art of War

    Ολοκληρώνοντας το εισαγωγικό tutorial, θα έχετε μάθει πάνω-κάτω τις βασικές αρχές που διέπουν το σύστημα μάχης. Όμως η εκπαίδευση σας κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει. Στις επόμενες ώρες θα αποκτήσετε σιγά-σιγά μια ιδέα για το πως εξελίσσεται η μάχη στο For Honor, θα δώσετε τα πρώτα σας Duels, θα λάβετε μέρος σε μερικά multiplayer παιχνίδια και ίσως δείτε κάποια κεφάλαια από το story mode – προτού όμως ξεκινήσει το ταξίδι σας στον κόσμο του For Honor, θα κληθείτε να δώσετε απάντηση στο δίλημμα της επιλογής faction. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σας παραθέτονται επαρκή στοιχεία για διαλέξετε με πλήρη συνείδηση.

    For-Honor-Strategy-Guide-4-1024x576

    Αυτό δεν θα πρέπει να σας προβληματίσει όμως ιδιαίτερα, αφού η επιλογή σας δεν επηρεάζει πρακτικά την δυναμική του παιχνιδιού σας.  Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξετε, θα μπορείτε σε κάθε αγώνα να διαλέξετε οποιοδήποτε ήρωα, ακόμα  και αν αυτός ανήκει σε αντίπαλο στρατόπεδο. Μετά το πέρας οποιουδήποτε multiplayer match, καταμετρώνται οι πόντοι των συμμετεχόντων παικτών και αποδίδονται  αντίστοιχα στην φατρία που αυτοί ανήκουν. Η  επίδοση σας επιβραβεύεται με War Asset tokens, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στον διαδραστικό χάρτη του παιχνιδιού για να αλλάξουν την τροπή της μάχης των factions. Ο απώτερος σκοπός είναι να έχει η φατρία σας την απόλυτη κυριαρχία στον χάρτη μετά το τέλος του γύρου και μακροπρόθεσμα στο τέλος της Season (η διάρκεια της Season ορίζεται περίπου στις 10 εβδομάδες). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κερδίζετε έξτρα εξοπλισμό, ενώ θα υπάρχουν και ανταμοιβές για την ολοκλήρωση της Season. Αν και μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή το Faction που ανήκετε, δεν συνίσταται καθώς με αυτόν τον τρόπο αποκλείεστε αυτόματα από τα μελλοντικά rewards της Season. Οπότε καλό θα ήταν να ορκιστείτε πίστη στο faction σας, ενώ συνετό θα ήταν να επιλέξετε την ίδια ομάδα με τους φίλους σας. Το faction επίσης καθορίζει και το σχήμα του εμβλήματος σας, οπότε διαθέτει και μια μικρή, εικαστική αξία (π.χ. οι Samurai έχουν τετραγωνισμένο σχήμα ενώ οι Knights σχέδιο ασπίδας).

    For-Honor-Strategy-Guide-3-1024x576

    Πρώτη στάση: Advanced Tutorial

    Παρόλο που το παιχνίδι διαθέτει δύο ξεχωριστά tutorials, δεν μπαίνει παραδόξως στον κόπο να σας ζητήσει να τα ολοκληρώσετε και τα δύο.  Το Advanced Tutorial περιμένει καρτερικά στο κεντρικό μενού (θα το βρείτε στην επιλογή How to Play) κα περιέχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την μάχη (όπως π.χ. ο μηχανισμός του Parry). Επιπρόσθετα η ολοκλήρωση και των δύο tutorials σας ανταμείβει πλουσιοπάροχα με 3500 steel, ποσό το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

    For-Honor-Female-Armor-7

    Ολοκληρώστε τουλάχιστον μια φορά το story mode

    Ακόμα και αν το ενδιαφέρον σας εστιάζει αποκλειστικά στο multiplayer, προτείνουμε όπως και να χει να ολοκληρώσετε το story mode. Την πρώτη φορά που θα το πράξετε θα κερδίσετε αρκετή ποσότητα Steel και κάμποσα loot boxes, ενώ θα ξεκλειδώσετε φυσικά και σημαντικό κομμάτι από τα achievements/trophies. To σημαντικότερο όμως είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε γρήγορα εμπειρία σχετικά με το πώς παίζονται οι χαρακτήρες. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε να αναγνωρίζετε γρήγορα τις κλάσεις στο πεδίο της μάχης, ώστε να τους προσεγγίζετε και αναλόγως. Συν τοις άλλοις, θα κερδίσετε μερικά έξτρα εμβλήματα και χρωματικές παλέτες για την περαιτέρω παραμετροποίηση των ηρώων σας.

    For-Honor-2-Large-1024x576

    Το campaign περιλαμβάνει 6 αποστολές για κάθε faction (συνολικά δηλαδή 18 story missions). Κάθε κεφάλαιο διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά και υποστηρίζει 4 επίπεδα δυσκολίας, με το δυσκολότερο να απενεργοποιεί εντελώς το HUD που σας ειδοποιεί για το stance των εχθρών. Αν βαριέστε πάντως μπορείτε να παίξετε και μαζί με κάποιον φίλο σας, αφού υπάρχει δυνατότητα για co-op παιχνίδι.

    For-Honor-B-4-1024x576

    Επιλέξτε τον μαχητή σας που σας ταιριάζει

    Κάθε χαρακτήρας διαθέτει την δική του λίστα κινήσεων και παίζεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Για αρχή καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιον Vanguard, που είναι μάλλον η πιο ισορροπημένη κλάση στο παιχνίδι. Ο Warden είναι μάλλον ο πιο εύπεπτος χαρακτήρας για να ξεκινήσετε  τα πρώτα σας ματς αλλά φυσικά η δική σας επιλογή μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική: μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε χαρακτήρα ακόμα και αν δεν τον έχετε ξεκλειδώσει από την οθόνη customization – ξοδεύοντας steel για τους ήρωες ξεκλειδώνετε την δυνατότητα εξοπλισμού τους με νέα αντικείμενα καθώς την παραμετροποίηση της εμφάνιση τους.

    for-Honor-4-960x540

    Οπότε έχετε την ευχέρεια να παίξετε μερικά ματς ή να προπονηθείτε μερικώς με όλους τους χαρακτήρες μέχρι να βρείτε το στυλ μάχης που σας ταιριάζει. Από εκεί και πέρα, προτείνουμε να παραμείνετε με αυτόν τον ήρωα και να γίνει η δεύτερη φύση σας – κάθε χαρακτήρας όπως προείπαμε διαθέτει την δική του στρατηγική και το δικό του σετ κινήσεων, επομένως αν κάθε ματς αλλάζετε ήρωα, το πιο πιθανό είναι να μπλέξετε ανεπανόρθωτα. H επιλογή «How to play» θα βοηθήσει δραστικά τον σκοπό σας: εκεί θα βρείτε το moveset του χαρακτήρα σας με τα combos, τις unblockable επιθέσεις, καθώς και 2 βίντεο τα οποία επεξηγούν στρατηγικές και το πως πρέπει να παίζετε τον ήρωα σας. Αν δεν κάνετε πρόοδο και καταλήγετε συχνά νεκρός, μην διστάσετε να ανατρέξετε εδώ για επανάληψη. Όταν αρχίζετε και αποκτάτε σιγά-σιγά αυτοπεποίθηση, μπορείτε κάλλιστα να μεταπηδήσετε σε 2ο ή και 3ο χαρακτήρα.  Σημειωτέων ότι κάθε χαρακτήρας διαθέτει το δικό του level που ανεβαίνει μόνο όσο τον χρησιμοποιείτε: όσο μεγαλύτερο επίπεδο είναι τόσο πιο πιθανό είναι να αποκτήσετε πρόσβαση σε καλύτερο εξοπλισμό.

    For-Honor-6-1024x576

    Συμβουλές εν ώρα μάχης

    • Πολύ συχνά και ιδιαίτερα όταν εμπλέκεστε σε μάχη με περισσότερους από δύο αντιπάλους θα έχετε την παρόρμηση μέσα στον πανικό σας να πατήσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα πλήκτρα της επίθεσης, ελπίζοντας τουλάχιστον να προκαλέσετε κάπως ζημία. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! Το For Honor βασίζεται σε ένα πολυσύνθετο σύστημα μάχης που δεν βασίζεται στο άχαρο button mashing. Αυτή η τακτική απλά θα σας αφήσει εκτεθειμένο για αντεπιθέσεις και θα εξαντλήσει τάχιστα τον δέκτη του stamina. Η πράσινη μπάρα που βρίσκεται κάτω από τον δέκτη ζωής ανταποκρίνεται στην αντοχή του ήρωα. Ο μηδενισμός του stamina αλλοιώνει την οπτική του HUD σε ασπρόμαυρο χρώμα, μειώνει τους χρόνους αντίδρασης και μένετε  εκτεθειμένοι κάθε φορά που αποκρούετε επιθέσεις. Επίσης δεν μπορείτε να κάνετε sprint μέχρι να επανέλθει το stamina στα φυσιολογικά του επίπεδα. Χωρίς stamina δεν μπορείτε να ελπίζετε σε επιτυχή έκβαση μάχης. Βγείτε εκτός μάχης και αποκτήστε ασφαλή απόσταση από τους εχθρούς σας μέχρι να βρείτε τις ανάσες σας.
    • Τελειοποιήσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την τεχνική του Parry. Το πλεονέκτημα του να εκτελείτε parry αντί για απλή άμυνα βρίσκεται στην μεγαλύτερη πιθανότητα για επιτυχημένη αντεπίθεση. Για να πετύχετε την αποφυγή θα πρέπει να γυρίσετε το όπλο σας στην κατεύθυνση που διατηρεί ο αντίπαλος σας και να πατήσετε το πλήκτρο της δυνατής επίθεσης ακριβώς όταν φωτίσει ο δείκτης του HUD.
    • Να έχετε επίγνωση πάντα του περιβάλλοντος χώρου. Μπορείτε να τελειώσετε πολύ γρήγορα μια μάχη πετώντας τον αντίπαλο σας στο κενό ή να αφαιρέσετε ένα σημαντικό ποσοστό από το health του ρίχνοντας τον σε κάποια εστία φωτιάς ή άλλη παγίδα. Φυσικά αυτό μπορούν να το εκμεταλλευτούν και οι εχθροί σας οπότε καλό είναι να κρατάτε αποστάσεις από τέτοια σημεία στον χάρτη και να αποφεύγετε να πολεμάτε σε γέφυρες, εκτός αν έχετε το πλεονέκτημα.
    • Αν η έκβαση της μάχης δείχνει αρνητική για εσάς, μην το πολυσκέφτεστε – ΑΠΛΑ ΤΡΕΞΤΕ ΜΑΚΡΥΑ! Μπλεχτείτε ανάμεσα στα minions ή βρείτε κάποιον συμπαίκτη που να μπορεί να σας υπερασπιστεί. Νεκρός δεν χρησιμεύετε πουθενά, οπότε δεχτείτε στωικά την ήττα σας και ζήστε για να πείτε την ιστορία…
    • Στο Dominion μην περιπλανιέστε άδικα. Καλό είναι να τοποθετήστε σωστά στον χάρτη και να χρησιμοποιείτε το in-game chat σε περίπτωση που χρειάζεστε ενισχύσεις. Όπως και στους περισσότερους multiplayer τίτλους, για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την ομάδα σας θα πρέπει να βρίσκεστε σε διαρκή συνεννόηση για τους ρόλους σας. Επίσης, όταν αποκτάτε την κυριαρχία κάποιας ζώνης, μείνετε σε σημείο που να μπορείτε να την υπερασπιστείτε από την αντίπαλη ομάδα. Ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω κατοχής, ίσως να είναι αρκετά για να σας χαρίσουν την νίκη.
    • Να φροντίζετε το τελικό χτύπημα να το πραγματοποιείτε με heavy attack. Αν είστε ακριβείς και πατήσετε μέσα στον απαιτούμενο χρόνο το πλήκτρο για το execution, θα στερήσετε στον αντίπαλο σας την δυνατότητα να τον αναστήσει κάποιος συμπαίκτης του. Επιπρόσθετα, θα επανέλθει ένα ποσοστό από την δείκτη υγείας σας.
    • Θέλετε να γίνετε ακόμα καλύτερος με τον ήρωα σας; Εξασκηθείτε στα duels με bots ή online, δείτε βίντεο ή streams στο YouTube και στο Twitch για να πάρετε ιδέες και μην παίζετε μόνο με τους φίλους σας σε ομάδα. Σύντομα οι κόποι σας θα ανταμειφθούν…

    for-honor-1024x576 (1)

    Επενδύστε σωστά το Steel σας

    Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι το Steel, η νομισματική μονάδα του For Honor, είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την αναβάθμιση των χαρακτήρων σας – παρόλο που ότι κάνετε στο παιχνίδι επιβραβεύετε συνήθως με Steel, ο ρυθμός απόκτησης του είναι εξαιρετικά αργός. Ακόμα και αν εκπληρώνετε τα orders που σας ανταμείβουν με Steel, δεν θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε επαρκώς πάνω από 2-3 χαρακτήρες. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα μετατροπής των πραγματικών σας χρημάτων σε Steel μέσω των micro-transactions (οι τιμές ξεκινάνε από τα 5€ για 5000 Steel) αλλά αν δεν θέλετε να τσουρομαδήσετε το πορτοφόλι σας, θα πρέπει να είστε δαγκωμένοι με τα οικονομικά σας.

    For-Honor-Female-Armor-3-1024x576

    Πως θα το κάνετε αυτό; Προτείνουμε να ξεχάσετε για αρχή τα Scavenge Packs, αφού σε χαμηλό επίπεδο οι απολαβές θα είναι φτωχές ποιοτικά – τα αντικείμενα που θα κερδίζετε ακόμα και με την αγορά των premium packs θα είναι χαμηλού επιπέδου και είναι άσκοπο να ξοδέψετε πόρους για την αναβάθμιση τους. Αν είναι να αγοράσετε packs, καλύτερα να το κάνετε αφού φτάσετε στο 20ο character level και αποκτήσετε το πρώτο reputation level. Ούτως ή αλλιώς, μετά από κάθε ματς υπάρχει πιθανότητα να ανακτήσετε loot από το πεδίο της μάχης. Για αρχή, αυτά που θα συγκεντρώσετε με αυτόν τον τρόπο, επαρκούν.

    For-Honor-1024x576

    Αν μόλις ξεκινάτε το For Honor, προτείνουμε με τα λεφτά που αποκτήσατε από τα Tutorials και τo Story Mode να αγοράσετε για κάποιες μέρες Champion Status (το Champion Status κοστίζει 2000 Steel για 3 ημέρες ή 7 ημέρες για 4000 Steel) και πέρα από κάποια εξτρά emblems και εικονίδια, σας χαρίζει ένα αξιοσέβαστο boost της τάξης του 25% στα XP που κερδίζετε. Επίσης αυξάνει το ποσοστό του Salvage από τα αντικείμενα που καταστρέφετε ενώ επωφελείται και η ομάδα σας στους αγώνες: elimination/domination/skirmish/brawl με περισσότερους πόντους εμπειρίας κατά 10%. Με αυτόν τον τρόπο θα ανεβάσετε αισθητά πιο γρήγορα το επίπεδο του προφίλ σας αλλά και των χαρακτήρων σας, ώστε να μπείτε ταχύτατα στο παιχνίδι της αναζήτησης εξοπλισμού.

    Ελπίζουμε τα παραπάνω tips να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας στον επικό κόσμο του For Honor. Φορέστε την πανοπλία σας, πιάστε το σπαθί (ή το τσεκούρι σας), οπλιστείτε με θάρρος και ορμίστε στη μάχη! 

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles