12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Sundar Pichai, CEO Google: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι πιο σημαντικό ίσως και από την ηλεκτρική ενέργεια ή τη φωτιά…

    Ο CEO της Google, Sundar Pichai, σημειώνει σε συνέντευξή του ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κάτι πιο σημαντικό ίσως και από την ηλεκτρική ενέργεια ή τη φωτιά.

    sundar pichai

    “Το AI είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα πάνω στα οποία δουλεύει η ανθρωπότητα. Είναι ίσως πιο σημαντικό από, δεν ξέρω, και από την ηλεκτρική ενέργεια ή τη φωτιά”, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google πριν λίγες μέρες στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης.

    Σύμφωνα με τον Pichai, όπως η φωτιά μας προσφέρει πράγματα αλλά μπορεί και να μας σκοτώσει, έτσι και στην περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να την εκμεταλλευτούμε προς όφελος της ανθρωπότητας, αλλά και να ξεπεράσουμε τα μειονεκτήματά της.

    Ο Pichai, του οποίου η εταιρεία που ηγείται κάνει μερικές από τις πιο εκτεταμένες έρευνες στον τομέα του AI, δήλωσε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε τομείς όπως π.χ. η θεραπεία του καρκίνου. Αλλά εξακολουθεί να αναγνωρίζει ότι, σε ό,τι την αφορά, πρέπει να επιτευχθεί μια “ισορροπία” στην κοινωνία.

    “Έχουμε δίκιο να ανησυχούμε για το AI”, σημείωσε ο Pichai. “Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί… Αλλά πραγματικά είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ανθρωπότητα”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles