21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ο επικεφαλής του Android, μιλάει για το μέλλον του λειτουργικού

    Μερικούς μήνες μετά την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Android και λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Google I/O  ο Sundar Pichai ανοίγει τα χαρτιά του στο Wired, σε μία μεγάλη συνέντευξη. Συνέντευξη στην οποία μιλάει για το παρόν και το μέλλον του λειτουργικού.

    120206-CHROME-PORTRAITS-043edit-660x440

    Αν απομονώσει κανείς κάποια βασικά σημεία ενδιαφέροντος, θα ξεκινήσει με τις σχέσεις της Google με τη Samsung και την «ένταση» που φέρεται (σύμφωνα με τον ειδικό τύπο) να υπάρχει ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Ο Pichai απέφυγε πολύ διπλωματικά να απαντήσει κάτι συγκεκριμένο, δείχνοντας στον δημοσιογράφο το Samsung Galaxy S4 του και επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Eric Schmidt που λέει «καλωσορίζουμε πάντα τους καινοτόμους».

    Μιλώντας για το επερχόμενο συνέδριο Google I/O ο Pichai μας λέει να μην περιμένουμε τόσα καταναλωτικά προϊόντα, όσα είδαμε στο προηγούμενο συνέδριο και ότι ο προσανατολισμός θα είναι στους developers, στους οποίους θέλουν να δείξουν όλα εκείνα τα οποία μπορούν να κάνουν στο Android και το Chrome.

    Πώς θα είναι το μέλλον του Android; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pichai, είναι μεγάλη η πρόκληση να διαχειρίζεσαι μία ανοιχτή πλατφόρμα. Ο προσανατολισμός της Google, όμως, είναι να ξεπερνά τα ζητήματα που προκύπτουν και οι χρήστες να έχουν μία πολύ καλή εμπειρία. Με τους χρήστες να έχουν την επιλογή για το ποιες εφαρμογές θα χρησιμοποιήσουν και ποιες όχι, αλλά ανεξάρτητα από την επιλογή αυτή, η εμπειρία του Android να είναι ενιαία και καλή.

    Θα λύσουν το ζήτημα των αργοπορημένων updates στις διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού; Θα το προσπαθήσουν. Θα ενοποιηθεί το Chrome με το Android; θα συνυπάρξουν λέει ο Pichai. Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles