19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ο Sundar Pichai είναι ο νέος πανίσχυρος άνδρας της Google

    Σύμφωνα με όσα γράφει το Recode, μετά από μία σημαντική αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε στην Google, ο CEO της εταιρείας Larry Page αποφάσισε να μεταφέρει την “ηγεσία” για πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας στον Sundar Pichai, έως τώρα επικεφαλής του Chrome, του Android, καθώς και των Google Apps.

    sundar-pichai

    Έτσι, ο Pichai γίνεται πλέον ο απόλυτος υπεύθυνος και για πολλά ακόμη projects της αμερικανικής εταιρείας, όπως η έρευνα, η αναζήτηση, οι χάρτες, το Google+, το κομμάτι των commerce & ads, αλλά και οι υποδομές, ενώ, φυσικά, θα διατηρήσει και τα έως τώρα καθήκοντά του. Τα έξι στελέχη που ήταν υπεύθυνα για τους νέους τομείς που αναλαμβάνει θα αναφέρονται πλέον σε εκείνον και όχι στον Larry Page.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, εκτός των νέων καθηκόντων του Sundar Pichai, βρίσκεται το τμήμα του Youtube, το οποίο ηγείται η Susan Wojcicki, μία από τις “βετεράνους” managers της Google (ας θυμηθούμε ότι η εταιρεία ξεκίνησε από το γκαράζ της και ότι είναι αδερφή της πρώην συζύγου του συνιδρυτή της Google, Sergey Brin).

    Η ενημέρωση για τις αλλαγές έχει σταλεί στους εργαζομένους της Google μέσω ειδικού memo, στο οποίο ο Larry Page σημειώνει ότι η νέα δομή της εταιρείας θα τον βοηθήσει να εστιάσει την προσοχή του σε υφιστάμενα και νέα προϊόντα, καθώς ο ίδιος θα συνεχίσει να έχει υπό την ευθύνη του δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της “πρόσβασης και ενέργειας” (μίας νέας μονάδας με επικεφαλής τον Craig Barrat), της Nest, της Calico, του Google X, της εταιρικής ανάπτυξης, καθώς και των τομέων που σχετίζονται με τα νομικά, τα οικονομικά και τα επιχειρησιακά κομμάτια της Google (συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων διαφήμισης). Ο ίδιος έχει αναφέρει σε συναντήσεις ότι θέλει πλέον να επικεντρωθεί στη “μεγάλη εικόνα” της Google, σημειώνοντας ότι αυτό δεν μπορούσε να το κάνει με τόσα reports τα οποία έφταναν σε εκείνον.

    Ο Sundar Pichai γεννήθηκε το 1972 στο Chennai της Ινδίας, έχει Bachelor στην τεχνολογία από το Indian Institute of Technology Kharagpur, MS από το Stanford University και MBA από το Wharton School του University of Pennsylvania. Έχει εργαστεί στις εταιρείες Applied Materials και McKinsey & Company, ενώ βρίσκεται στην Google από το 2004. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles