19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Sunflower: Η ομπρέλα που ακολουθεί τον ήλιο και σας προστατεύει από αυτόν

    Η τεχνητή νοημοσύνη σύντομα θα φθάσει στην αυλή του σπιτιού σας, καθώς η ShadeCraft ετοιμάζει πυρετωδώς την Sunflower, την ομπρέλα η οποία ακολουθεί τον ήλιο προσαρμόζοντας τη θέση της και υπόσχεται να σας προστατεύσει απ’ αυτόν. Πρόκειται για το πρώτο προϊόν της εταιρείας με έδρα το Λος Άντζελες.

    Αν και πρωταρχικός της σκοπός είναι να σας διατηρήσει σε σκιερό μέρος, η Sunflower εξοπλίζεται με ενσωματωμένες κάμερες ασφαλείας, ηχεία, ένα μικρόφωνο και μερικά φώτα. Όλα αυτά λειτουργούν ασύρματα και η απαραίτητη ενέργεια εξασφαλίζεται από τέσσερα ηλιακά panels που βρίσκουμε στην εξωτερική της πλευρά. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες της ομπρέλας μπορούν να σας προσφέρουν ως και 72 ώρες συνεχούς λειτουργίας, αρκετά ικανοποιητική απόδοση ακόμη και για τις πιο συννεφιασμένες ημέρες.

    option1-640x0

    Τα ηχεία μπορούν να συνδεθούν με τις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής μέσω Bluetooth, ενώ το Wi-Fi της επιτρέπει να συνδέεται με άλλες συσκευές του smart home σας ή ακόμη και να χρησιμοποιείτε ψηφιακές βοηθούς, όπως η Alexa και η Siri. Όταν δεν είναι απαραίτητη, η ίδια η ομπρέλα μαζεύεται από μόνη της. Όλα αυτά καθίστανται εφικτά μέσω αισθητήρων που μετρούν διάφορες παραμέτρους του περιβάλλοντος, όπως τα επίπεδα της υγρασίας, την ποιότητα του αέρα, τη θερμοκρασία, τον άνεμο, ακόμη και τυχόν εμπόδια που θα αποτρέπουν την σωστή ανάπτυξη της ομπρέλας.

    Να σημειωθεί, πως η ομπρέλα συνοδεύεται από μια εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει την γρήγορη πρόσβαση και ρύθμιση των χαρακτηριστικών της. Θα δίνει και τη δυνατότητα της χειροκίνητης τοποθέτησης της ομπρέλας, αν ο χρήστης επιθυμεί να την τοποθετήσει σε κάποιο μέρος της αρεσκείας του ο ίδιος. Αρχικά η εφαρμογή γίνεται διαθέσιμη για συσκευές iOS, μέσα στο 2018 θα κυκλοφορήσει και η έκδοση για Android. Η έξυπνη αυτή ομπρέλα παρουσιάστηκε στα πλαίσια της έκθεσης CES 2017, ενώ δεν έγινε γνωστή η τιμή στην οποία αυτή θα κυκλοφορήσει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles