22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Super markets χωρίς ταμεία και στην Ευρώπη ετοιμάζει η Amazon

    Η Amazon φαίνεται πως έχει στα σχέδιά της να επεκτείνει τα super markets χωρίς ταμείο (Amazon Go) που έχει αναπτύξει και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό επιβεβαιώνεται από αιτήσεις για trademarks που έχει υποβάλλει και για τις οποίες πήρε έγκριση η εταιρεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η εταιρεία έχει υποβάλλει αιτήσεις για να χρησιμοποιήσει ως δικά της trademarks τέσσερα σλόγκαν: τα “No Lines, No Checkout. (No, Seriously)”, “No Queue, No Checkout. (No, Seriously)”, “Every Queue is a Defect” και “Every Line is a Defect”. Τα motto είναι παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποίησε όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα Amazon Go stores τον περασμένο Δεκέμβριο.

    amazon-go-seattle

    Εκείνη την εποχή, υπήρχαν αναφορές ότι η αμερικανική εταιρεία είχε στα σχέδιά της να ανοίξει περίπου 2.000 σχετικά καταστήματα, κάτι βέβαια που δεν επιβεβαιώθηκε τελικά από την ίδια την Amazon.

    Τα καταστήματα Amazon Go έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν οι πελάτες να κυκλοφορούν ελεύθερα σ’ αυτά, να παίρνουν ό,τι θέλουν και απλά να… φεύγουν, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από το ταμείο. Κι αυτό γιατί απλά “σαρώνουν” το account τους μπαίνοντας και έπειτα το κατάστημα παρακολουθεί ποια αντικείμενα παίρνουν από τη θέση τους, χρεώνοντάς τα στο λογαριασμό τους όταν φεύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, τα καταστήματα χρειάζονται μόλις έξι έως δέκα εργαζομένους το καθένα για να λειτουργήσουν.

    Υπάρχουν βέβαια και ζητήματα που έχουν προκύψει σ’ αυτό το νέο project, όπως π.χ. το ότι τα καταστήματα “μπλοκάρουν” αν υπάρχουν μέσα περισσότερα από 20 άτομα, ενώ υπάρχουν επίσης προβλήματα με την παρακολούθηση των προϊόντων που έχουν επιστραφεί σε λάθος σημείο.

    Όπως και να έχει, έτσι φαντάζεται η Amazon το μέλλον των super markets και θέλει να τα φέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles