19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Super Retro Boy: Το … remake του αρχικού Game Boy στη τιμή των $80

    Με την όλο και αυξανόμενη νοσταλγία που παρατηρείται για τον γνωστό gaming emulator της Nintendo, το NES Classic Edition, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι, για το γεγονός δηλαδή της έκρηξης της αγοράς των retro consoles. Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ήδη υπάρχει μια μεγάλη γκάμα μη επίσημων emulator boxes. Το Super Retro Boy όμως, ο νέος retro gaming emulator της Retro-bit αποτελεί μια πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

    img_5133-970x647-c

    Σε αντίθεση με το Classic, το Retro Boy μπορεί να παίξει παιχνίδια των Game Boy, Game Boy Color και Game Advance. Αυτές οι κονσόλες, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν, όμως ορισμένοι παίκτες και ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι δεν έπαιζαν με αυτές τις κονσόλες όταν ήταν καινούργιες, ίσως θέλουν να αγοράσουν κάτι το νέο, κάτι το εντελώς διαφορετικό. Το Super Retro Boy προσπαθεί να μιμηθεί το Game Boy Color. Είναι αρκετά μικρό για να το τοποθετήσετε στην τσέπη σας, αλλά αρκετά μεγάλο ώστε η οθόνη, τα πλήκτρα και το D-Pad να φαντάζουν σωστά κατανεμημένα. Όσοι παίκτες είχαν στην κατοχή τους τις αρχικές κονσόλες, μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν κάτι τέτοιο.

    super-retro-boy_02-970x647-c

    Σε αντίθεση με το Game Boy, το Super Retro Boy, έρχεται με τέσσερα συνολικά πλήκτρα στη μπροστινή πλευρά. Τα «A» και «B», καθώς και τα «L» και «R» από το πλάι που βρίσκονταν στην αρχική κονσόλα. Η Retro-Bit ανέφερε στην έκθεση CES 2017 όπου παρουσίασε τη συγκεκριμένη συσκευή, ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο και ότι στη τελική έκδοση μπορεί τα «L» και «R» να τοποθετηθούν ξανά στο πλάι.

    Το Super Retro Boy έρχεται με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία μπορεί να προσφέρει ως και 10 ώρες λειτουργίας. Επίσης διαθέτει θύρα USB, ενώ θα καταφθάσει και με μια 10 in 1 κασέτα, σε περίπτωση που μόλις τώρα ξεκινάτε τη συλλογή σας. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν ποια παιχνίδια θα βρίσκονται σε αυτή. Η οθόνη παρουσιάζει καλή ευκρίνεια, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Digital Trends ο οποίος γνώρισε τη συσκευή από κοντά, με την Retro-Bit να αναφέρει ότι πρόκειται για οθόνη τύπου HD.

    super-retro-boy_03-970x647-c

    Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, παρά τα μοντέρνα αυτά χαρακτηριστικά, το Super Retro Boy δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επάξιος αντικαταστάτης των αρχικών κονσολών. Οι κονσόλες αυτές και ιδιαίτερα το Game Boy Advance SP διέθεταν μια πολύ στιβαρή κατασκευή και πολύ περισσότερο σου έδιναν τη δυνατότητα να παίξεις, με τον μοναδικό τρόπο της Nintendo. Να σημειωθεί ότι η κονσόλα θα είναι διαθέσιμη για αγορά στη τιμή των 80 δολαρίων.

    super-retro-boy_07-970x647-c

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles