21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Απίστευτες έγχρωμες φωτογραφίες από μία Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οικοδεσπότης, ο Αδόλφος Χίτλερ

    Δεκέμβριος του 1941. Μόναχο. Η περίοδος αυτή δεν ήταν καθόλου καλή για τον Αδόλφο Χίτλερ. Σχεδόν 8 μήνες πριν είχε υποσχεθεί στους αξιωματικούς του ότι ο πόλεμος θα είχε τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Κι όμως… Το Ρωσικό μέτωπο πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και οι Αμερικανοί είχαν μπει στο παιχνίδι. Ο Χίτλερ δεν μπορούσε να μοιραστεί τον… Χριστουγεννιάτικο ενθουσιασμό, όπως φαίνεται και σε αυτή την εικόνα.

    Οι έγχρωμες φωτογραφίες που βλέπετε είναι από τον Hugo Jaeger, τον επίσημο φωτογράφο του ανθρώπου που αιματοκύλησε τον κόσμο. Την δεκαετία του 1960, περιήλθαν στην κατοχή του περιοδικού LIFE. Πώς;

    «Οι φωτογραφίες αυτές είναι μέρος από μία τεράστια στοίβα από έγχρωμες διαφάνειες που είχε φτιάξει ο προσωπικός φωτογράφος του Χίτλερ, Hugo Jaeger και είχε θάψει μέσα σε γυάλινα βάζα, στα περίχωρα του Μονάχου το 1945. Οι συμμαχικές δυνάμεις που έκαναν προέλαση στη χώρα εκείνη τη χρονιά, σχεδόν ανακάλυψαν τις διαφάνειες αυτές όταν είχαν κάνει έρευνα στο σπίτι που έμενε τότε ο Jaeger (ένα μεγάλο μπουκάλι κονιάκ που ήταν τοποθετημένο πάνω από τις διαφάνειες είχε αποσπάσει την προσοχή των στρατιωτών). Δικαίως τρομοκρατημένος ο Jaeger, εφόσον οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν αποδεικτικό στοιχείο για τα Ναζιστικά του αισθήματα, τις έθαψε σε ένα χωράφι. 10 χρόνια μετά, ξέθαψε τις διαφάνειες. Ακόμα 10 χρόνια αργότερα, τις πούλησε στο LIFE, το οποίο και άρχισε να δημοσιεύει το 1970».

    Οι σουρεαλιστικές εικόνες μίας εντυπωσιακής Ναζιστικής γιορτής όταν ο κόσμος πνιγόταν στο αίμα στον τελευταίο μεγάλο πόλεμο που τον συνόδεψε, δημοσιεύονται άλλη μία φορά στο LIFE. Μάλλον για να μας θυμίσουν το παράλογο της εποχής: οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της λογικής του μίσους να γιορτάζουν μία γιορτή αγάπης.

    Πηγή: io9

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles