21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Switch, όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το next big thing της Nintendo!

    Η Nintendo στις 20/10 προέβη στη μεγάλη αποκάλυψη της νέας της κονσόλας, η οποία μετονομάστηκε από NX σε Switch. To Switch δημιουργεί μία νέα διάσταση στον όρο του gaming on-the-go, δίνοντας έμφαση στη φιλοσοφία του gaming σε οποιοδήποτε σημείο. Φυσικά το Nintendo Switch με την ανακοίνωση του μέσω ενός fun-based trailer μάλλον άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα στην gaming community, καθώς εάν εξαιρέσουμε τη βασική λειτουργία του, την ονομασία και την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή του, στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ελάχιστα για τη νέα κονσόλα της Nintendo, η οποία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τις προτάσεις της Sony και της Microsoft. Για αυτό λοιπόν και στο FAQ που ακολουθεί (και για να μην μπαίνετε εσείς στον κόπο), επιχειρούμε να απαντήσουμε σε μία σειρά από «καυτά» ερωτήματα που αφορούν στο Switch…

    nintendo-switch-2

    *Υπάρχει Touchscreen;  

    Είναι γνωστό ότι η Nintendo στα περισσότερα gaming systems της έπαιζε παραδοσιακά με το concept των οθονών αφής. Τόσο το Nintendo DS, όσο και τα Wii U και 3DS είχαν μία touch-based λειτουργία. Παρατηρώντας τον σχεδιασμό του Switch, είναι εύλογο να σκεφτόμαστε ότι θα έχει κάποιου τύπου οθόνη αφής. Ωστόσο, η ίδια η Nintendo μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό για αυτού του είδους τη δυνατότητα.

     *Θα είναι backwards compatible με το Wii U ή με άλλες κονσόλες της Nintendo;

    Σύμφωνα με τη Nintendo, η νέα κονσόλα θα χρησιμοποιεί cartridges τα οποία θα ονομάζονται GameCards. Εύκολα λοιπόν μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι το Switch ενδεχομένως να υποστηρίζει τα cartridges του DS ή του 3DS, παρόλα αυτά με βάση τα όσα μπορέσαμε να δούμε από το announcement video της κονσόλας, υπάρχουν αρκετές διαφορές καθώς τα GameCards φαίνονται να είναι μεγαλύτερου μεγέθους και διαφορετικού σχήματος. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές από τις κονσόλες της Nintendo είχαν backwards-compatible function (όπως για παράδειγμα το Wii U μπορούσε να παίξει τα δισκάκια του Wii).

    nintendo-switch-2

    * Θα υποστηρίζει video streaming;

    Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τη Nintendo, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ότι η νέα κονσόλα θα μπορείτε να τρέξει Netflix ή Hulu, όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόγονοι του Wii και Wii U.

    * Πόσο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο θα έχει;

    Η Nintendo για μία ακόμη φορά δεν έχει αναφέρει το παραμικρό για το διαθέσιμο storage του Switch. Με το Wii U βέβαια στα 32GB δεν γίνεται να είναι κάτι λιγότερο από αυτό.

    * Ποιοι είναι οι τίτλοι που έχουν επιβεβαιωθεί για το Nintendo Switch;

    Σε αυτή τη φάση γνωρίζουμε ότι το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα είναι το πιθανότερο ένα από τα launch titles, ενώ η Nintendo έχει επιβεβαιώσει ότι η Activision, η Ubisoft, η Take-Two και η SEGA θα είναι από τις εταιρείες που θα συνεργαστούν άμεσα για την ανάπτυξη νέων games. Στο πρώτο trailer είδαμε ένα νέο Mario game, το Splatoon, το Mario kart 8 και το Skyrim, όπως επίσης ένα basketball game. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε ένα Pokemon game, ενώ επίσης έχουν επιβεβαιωθεί τα Dragon Quest 11 (Square Enix) και Just Dance 2017 (Ubisoft).

    nintendo-switch-4

    * Και από τιμή… τι παίζει;

    Σύμφωνα με τα καταστήματα Public, η τιμή της νέας κονσόλας στη χώρα μας θα ανέρχεται στα 400 ευρώ (χωρίς ωστόσο να αποτελεί την τελική τιμή του).

    * Πότε κυκλοφορεί το Nintendo Switch;

    Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε εδώ και καιρό, καθώς ακόμη και όταν το γνωρίζαμε ως NX το release της νέας κονσόλας ήταν για τον Μάρτιο του 2017 (χωρίς να γνωρίζουμε όμως την ακριβή ημέρα).

    * Ποια αξεσουάρ είναι διαθέσιμα για το Nintendo Switch;

    Σε αυτή τη φάση γνωρίζουμε (βλέποντας και το video ανακοίνωσης) ότι θα κυκλοφορήσει ένα dock για την τοποθέτηση της portable κονσόλας, ένα tablet, τα joy-con controllers και το Joy-Con Pro Controller το οποίο είναι πιο παραδοσιακό σε design. Ακόμα βέβαια είναι πολύ πρώιμο να πούμε το οτιδήποτε για τα τελικά αξεσουάρ που θα έχει η κονσόλα.

    nintendo-switch-3

    * Θα είναι το Switch, region-free;

    Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτα reports που αναφέρουν ότι το Switch θα είναι region-free, εν αντιθέσει με τα Wii U και 3DS που είναι region-locked. Ελπίζουμε ότι η Nintendo θα κάνει την χάρη στους gamers και θα αφήσει πιο… «ελεύθερη» τη νέα της κονσόλα.

    * Από αυτονομία… τι λέει;

    Η Nintendo και εδώ δεν έχει αναφέρει το παραμικρό, αλλά ελπίζουμε ότι θα κάνει το καλύτερο σε αυτόν τον τομέα (αλλιώς θα δούμε μία εκτίναξη στις πωλήσεις των Power Banks)…

    * Tech specs; CPU; GPU; Έστω κάτι… τεχνικής φύσεως;

    Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το Switch είναι το αποτέλεσμα μία συνεργασίας ανάμεσα στη Nintendo και στην Nvidia, αλλά συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές (κάτι το οποίο ελπίζουμε να συμβεί πολύ σύντομα)…

    nintendo-switch-1

    * Καλά όλα αυτά, αλλά πότε τελικά θα γνωρίζουμε περισσότερα;

    Ξέρουμε ότι η Nintendo με το trailer απλώς κινητοποίησε την gaming community, χωρίς όμως να δώσει το απαραίτητο info. Στις 26 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί ένα meeting των μετόχων της ιαπωνικής εταιρείας, για αυτό και δεν αποκλείεται στα τέλη του μήνα να προκύψουν περισσότερες πληροφορίες για το Switch.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles