25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ΕΡΗΕΤ και του Πανεπιστημίου Οξφόρδης για την υλοποίηση 2 νέων έργων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

    20181102_EPHET

    Στην υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας της Κύπρου προχώρησε πριν από λίγες μέρες, ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΡΗΕΤ), κ. Γιώργος Μιχαηλίδης που αφορούν την υλοποίηση δυο νέων καινοτόμων έργων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

    Πιο συγκεκριμένα, το ένα έργο αφορά τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Το οικοσύστημα θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει μέσω της συνεργασίας ανάμεσα στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις διαχείρισης πλοίων, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις εταιρείες τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων των start-ups), τους επενδυτές και τον δημόσιο τομέα. Το πρωτοποριακό αυτό οικοσύστημα θα είναι μοναδικό στη Ευρώπη (και ίσως παγκόσμια) και αναμένεται να αναβαθμίσει τον στρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περιφερειακό επίπεδο, αξιοποιώντας τη θέση της Κύπρου στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας, όπως επίσης θα συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση της καινοτομίας στη χώρα.

    Το δεύτερο είναι ένα ερευνητικό έργο που θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο με τίτλο «Εκτίμηση κινδύνου στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στις κρίσιμες υποδομές πληροφοριών» για την Κυπριακή Δημοκρατία. Στόχος του έργου είναι η εκτίμηση των κινδύνων κυβερνοασφάλειας σε εθνικό επίπεδο, μέσα από μια διαδικασία για τον προσδιορισμό, την ανάλυση και την αξιολόγηση των κινδύνων που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο, και αφορούν τις κρίσιμες υποδομές πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με αυτό το έργο η Αρχή ψηφιακής ασφάλειας στοχεύει να συμβάλει στην ανάπτυξη των υπαρχουσών μεθοδολογιών για αξιολόγηση κίνδυνων σε εθνικό επίπεδο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles