19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Συμφωνία Xiaomi με Nokia σχετικά με κοινή χρήση πατεντών!

    Μία συμφωνία που δεν μπορεί να μείνει μακριά από τα “φώτα” της δημοσιότητας, καθώς αφορά δύο σημαντικά όνόματα της αγοράς. Η Nokia και η Xiaomi μόλις ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για κοινή χρήση των πατεντών τους.

    xiaomi-nokia-patents

    Με βάση τη συμφωνία, η Xiaomi απέκτησε κάποιες πατέντες από τη Nokia, ενώ και οι δύο εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν απ’ αυτήν. Θα συνεργαστούν, στα πλαίσια της συμφωνίας, σε αρκετούς τομείς που δραστηριοποιούνται, με τη Nokia να παρέχει εξοπλισμό δικτυακών υποδομών στα data centres της Xiaomi, ενώ κοινό έδαφος μπορεί να βρεθεί και στους τομείς του IoT, του VR, του AR και του AI.

    Η Xiaomi έχει ήδη αρκετά εκατομμύρια IoT συσκευές σε λειτουργία, κυρίως στην αγορά της Κίνας, κάτι από το οποίο μπορεί να βγει κερδισμένη η Nokia. Αντίστοιχα, η Xiaomi θέλει να επεκταθεί διακαώς στις αγορές εκτός της Ασίας, κάτι στο οποίο μπορεί να τη βοηθήσει η Nokia με πολλούς και διάφορους τρόπους.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles