15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Συμμαχία γιγάντων: Sony & Panasonic τα δίνουν όλα για να έχεις τις καλύτερες OLED HDTVs σύντομα σπίτι σου

    Είναι επίσημο… Και το βεβαιώνει και σχετικό δελτίο τύπου. Η Sony και η Panasonic ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο κομμάτι της τεχνολογίας των OLED HDTVs, με στόχο τα σχετικά προϊόντα να βγουν στη μαζική παραγωγή το 2013.

    Οι δύο εταιρείες σε συνεργασία θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις τεχνικές που η κάθε μία έχει αναπτύξει ξεχωριστά έως τώρα, ώστε να κυκλοφορήσουν OLED panels σε μέγεθος HDTVs. Ωστόσο, μην περιμένετε να κυκλοφορήσει κάποια συσκευή με το brand και των δύο εταιρειών, καθώς, όπως σημειώνει το σχετικό δελτίο τύπου, “κάθε εταιρεία σχεδιάζει την ανάπτυξη και εμπορική διάθεση της δικής της ανταγωνιστικής, υψηλής απόδοσης, επόμενης γενιάς OLED τηλεοράσεων και οθονών μεγάλης διάστασης”.

    Και κάπως έτσι προσπαθούν να ανταγωνιστούν, με όσο γίνεται πιο “δυνατά” χαρτιά, τους Κορεάτες (LG και Samsung), που έχουν ήδη παρουσιάσει prototypes και ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά, μέσα στη χρονιά που διανύουμε, OLED HD TVs, σε αρκετά “τσουχτερές” όμως τιμές.

    Το σίγουρο είναι, εξάλλου, πως ένα σημαντικό “στοίχημα“, σχετικά τα μοντέλα που θα αναπτυχθούν, αφορά το κόστος στο οποίο θα είναι διαθέσιμα. Όποιος καταφέρει να πετύχει το καλύτερο “value for money” και να φέρει τις τιμές των OLED μοντέλων πιο γρήγορα κοντά στα επίπεδα των αντίστοιχων LCD, θα έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για να φέρει την OLED τεχνολογία σε ολοένα και περισσότερα σπίτια, αλλά και στην “καρδιά” των καταναλωτών.

    Πηγή: Engadget

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles