16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Σύμβαση για εξάλειψη της διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Βασιλείου των Κάτω Χωρών

    Σύμβαση για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους πάνω στο εισόδημα και την πρόληψη της φοροδιαφυγής υπογράφηκε σήμερα (1η Ιουνίου, 2021) στη Λευκωσία μεταξύ της Κύπρου και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.

    Το κείμενο που συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο κρατών, αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, καθώς και στην προώθηση των επενδύσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών καθώς η Ολλανδία είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα με την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είχε τέτοια σύμβαση.

    Η σύμβαση βασίζεται στο μοντέλο σύμβασης για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας του ΟΟΣΑ (OECD Model Convention for the Elimination of Double Taxation on Income and on Capital) και εμπεριέχει όλα τα ελάχιστα πρότυπα των δράσεων για τη διάβρωση της φορολογικής βάσης και της μεταφοράς κερδών (BEPS) που αφορούν τις διμερείς συμβάσεις. Προβλέπεται επίσης, η ανταλλαγή τραπεζικών και άλλων εχέμυθων πληροφοριών σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του εν λόγω μοντέλου.

    Τη ύμβαση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και εκ μέρους του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, η Πρέσβειρα στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Elke Merks-Schaapveld.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles