16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Συναγερμός ασφαλείας για τον Flash Player της Adobe. Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε

    Η Adobe διαθέτει μία αναβάθμιση ασφαλείας για όλες τις εκδόσεις του Flash Player προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα κενό ασφαλείας που, κατά την εταιρεία, κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και τα μηχανήματά μας.

    Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως αυτό το κενό ασφαλείας μπορεί να κάνει τον Flash player να κρασάρει και όσο εμείς προσπαθούμε να το «ξεμπλοκάρουμε», μπορεί να δώσουμε την ευχέρεια σε αυτόν που κάνει την επίθεση να λάβει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή ή της συσκευής μας.

    Η Adobe σημειώνει πως έχει ήδη αναφορές ότι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις έχουν ήδη εκμεταλλευτεί αυτό το κενό ασφαλείας χρησιμοποιώντας email. Όταν κάνουμε κλικ στον «μολυσμένο» φάκελο, ενεργοποιούμε την διαδικασία επίθεσης στο ευάλωτο σύστημά μας.
    Η επίθεση που έχει εξαπολυθεί προς το παρόν αφορά μόνο χρήστες Windows που χρησιμοποιούν Internet Explorer, αλλά το κενό ασφαλείας αφορά υπάρχει στον Flash player για όλα τα λειτουργικά σχεδόν: Windows, OS X, Linux και Android.

    Τι πρέπει να κάνω;

    Το αυτονόητο είναι πως δεν ανοίγουμε mails που δεν γνωρίζουμε τον παραλήπτη και ακόμα περισσότερο, δεν ανοίγουμε επισυναπτόμενα αρχεία από τέτοια mails!

    Ακολουθούμε τις διαδικασίες που επισημαίνονται από την Adobe. Πηγαίνετε στο site της Adobe εδώ. Οι χρήστες Chrome είναι ήδη προστατευμένοι εφόσον ο Flash Player που είναι ενσωματωμένος στον browser λαμβάνει αυτόματα τα updates, αλλά θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις διαδικασίες της Adobe αν έχετε εγκατεστημένο τον Flash Player σε όλο το μηχάνημά σας.

    Οι χρήστες Android μπορούν να λάβουν την αναβάθμιση από το Google Play εδώ.

    Αν θέλετε να δείτε ποια έκδοση του Flash Player έχετε στο σύστημά σας, μπορείτε να το διερευνήσετε εδώ.

    Πηγές: Engadget, Verge, Ars Technica, Adobe

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles