22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Συνάντηση ενδιαφερομένων μερών και παραγόντων στην Αγορά των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών διοργάνωσε το ΓΕΡΗΕΤ

    vasiliki anastasiadou geriet

    Πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας) η ημερίδα Εμπλεκόμενων Φορέων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ). Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι διαφόρων φορέων από τομείς όπως δημόσια υπηρεσία, ακαδημαϊκά ιδρύματα, ανεξάρτητες εποπτικές αρχές, ημικρατικούς οργανισμούς, και παροχείς τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

    Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου χαιρετίζοντας τη συνάντηση ενδιαφερομένων μερών και παραγόντων στην Αγορά των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το ευρυζωνικό πλάνο της Κύπρου έτυχε πρόσφατα αναθεώρησης προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της ευρωπαϊκής κοινωνίας του Gigabit και του σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 5G, σημειώνοντας ότι μέχρι τα τέλη του 2020 θα εκπονηθεί ένα νέο ευρυζωνικό πλάνο, το οποίο θα περιλαμβάνει λεπτομερείς δράσεις σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τα διαθέσιμα εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Όπως είπε η Υπουργός «Η επένδυση σε νέες τεχνολογίες με διεπιστημονικό τρόπο θα φέρει συνέργειες, αποδοτικότητα και αύξηση της παραγωγικότητας. Η συνδυασμένη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών με άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες αιχμής θα φέρει νέα και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, θα δημιουργήσει ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εάν τα προτεινόμενα μέτρα για την ανάπτυξη 5G σε ολόκληρη την Ευρώπη εφαρμοστούν μέχρι το 2025, η ΕΕ θα μπορούσε να κερδίσει περίπου 113 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν, επίσης, να οδηγήσουν στη δημιουργία έως και 2,4 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles