16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Συνάντηση του ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων

    Συνάντηση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κυρία Ειρήνη Λοιζίδου Νικολαίδου είχε χθες (Πέμπτη 25 Ιανουάριου 2018) αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του Συνδέσμου Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ) αναφορικά με τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων ή GDPR που θα τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Μάιο.

    Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επίτροπου Προστασίας Δεδομένων, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΗΛ κ. Σολωμός Κυριάκου και τα Μέλη κ. Γιάννης Δράκος, κ. Στέλιος Κωνσταντίνου και ο Λειτουργός της ΟΕΒ κ. Μάρκος Καλλής.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων ενημέρωσε και έδωσε διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις  των κυπριακών εταιρειών και οργανισμών που διαχειρίζονται δεδομένα κυπρίων η ευρωπαίων πολιτών, αναφέροντας σειρά μέτρων που πρέπει να εφαρμόσουν προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τα όσα προνοεί ο κανονισμός GDPR.

    Η Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη τήρησης αρχείου προσωπικών δεδομένων, την ανάληψη ευθύνης για την ασφάλεια τρίτων προμηθευτών – τη λήψη των κατάλληλων συγκαταθέσεων για την συλλογή δεδομένων και γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα .

    Ενημέρωσε επίσης τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΤΗΛ για την υποχρέωση των εταιρειών που επεξεργάζονται τακτικά πολλά δεδομένα ή ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα, για ορισμό Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων, να τηρούν αρχεία για κάθε επεξεργασία προσωπικών πληροφοριών, να συμβουλεύονται τις ρυθμιστικές αρχές πριν από ορισμένες δραστηριότητες επεξεργασίας και να είναι σε θέση να επιδείξουν τη συμμόρφωσή τους όταν τους ζητηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles