15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    Συνεχίζει τις αλλαγές ο Elon Musk – Κόπηκαν οι τίτλοι από τα άρθρα στο X

    Με τα… μούτρα στις αλλαγές έχει πέσει ο Elon Musk το τελευταίο διάστημα, με στόχο να μεταμορφώσει το πρώην Twitter και νυν X σε μια υπερ-εφαρμογή. Πρόσφατη αλλαγή που είδαν οι χρήστες είναι η αφαίρεση των τίτλων από τα άρθρα που κοινοποιούνται στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μια κίνηση που συνεχίζει τη “μάχη” του δισεκατομμυριούχου με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει μόνο μια εικόνα και ένα μικρό κείμενο που αναφέρει το περιεχόμενο του άρθρου. Η εν λόγω αλλαγή αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Elon Musk να κάνει τους χρήστες να δημοσιεύουν «μεγαλύτερο περιεχόμενο» απευθείας στην πλατφόρμα. Ο Musk θέλει ουσιαστικά οι άνθρωποι να περνούν περισσότερο χρόνο στο X.

    Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η επισκεψιμότητα σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους από πηγές όπως το Facebook και το X έχει μειωθεί δραστικά. Όταν ένας χρήστης δημοσίευσε ένα σχετικό γράφημα, ο Musk απάντησε λέγοντας ότι ο αλγόριθμος του X έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί το χρόνο στην πλατφόρμα, έτσι ώστε οι σύνδεσμοι να μην λαμβάνουν «τόση προσοχή».

    Το X δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που σκέφτεται διαφορετικά τις ειδήσεις και τους τίτλους. Η Artifact, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από συνιδρυτές του Instagram, προσπαθεί να κάνει την εφαρμογή μια πλατφόρμα “ανακάλυψης”, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να δημοσιεύουν συνδέσμους από όλο τον ιστό. Το Σεπτέμβριο, ο Musk είπε ότι οι χρήστες X δημιουργούν 100 εκατομμύρια έως 200 εκατομμύρια αναρτήσεις κάθε μέρα. Την Τετάρτη, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κοινωνικών μέσων, Linda Yaccarino, δήλωσε σε συνέδριο ότι οι χρήστες στέλνουν 500 εκατομμύρια αναρτήσεις την ημέρα. Ένα στέλεχος της X επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός του Yaccarino ήταν ο ακριβής.

    Διαβάστε επίσης:

    Θύμα της ΑΙ ο Tom Hanks! Deepfake του ηθοποιού προωθεί οδοντιατρικές υπηρεσίες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles