13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Συνελήφθη από το FBI “πειρατής” που ανέβασε το Deadpool movie στο Facebook

    Πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον 21χρονο Trevon Maurice Franklin, με τις κατηγορίες της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων μετά το upload ενός πειρατικού αντιγράφου της ταινίας Deadpool στο Facebook, ενώ η ταινία παιζόταν ακόμη στους κινηματογράφους.

    deadpool-poster

    Η σύλληψη του 21χρονου «πειρατή» του Deadpool αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς την κοινότητα του Διαδικτύου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το upload παράνομου περιεχομένου και το αδίκημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

    Το πειρατικό αντίγραφο της δημοφιλούς ταινίας των κολοσσών του κινηματογράφου Fox/Marvel παρακολούθησαν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια χρήστες, μετά το ανέβασμά της στο κοινωνικό δίκτυο, οκτώ μόλις ημέρες μετά την πρώτη κυκλοφορία της ταινίας, στις 12 Φεβρουαρίου 2016.

    Το κακούργημα φέρει ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία έτη σε ομοσπονδιακή φυλακή. Ο Franklin κατηγορείται επίσης για την αναπαραγωγή και διανομή τουλάχιστον 10 αντιτύπων του Deadpool. Η σύλληψη του νεαρού πειρατή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.

    To Deadpoοl είναι μια από τις δημοφιλέστερες πειρατικές ταινίες του 2016. Οι πειρατικές εκδοχές της ταινίας που εμφανίστηκαν λίγο πριν την κυκλοφορία της στους κινηματογράφους και οι παράνομες λήψεις ανέρχονται σε εκατομμύρια, σύμφωνα με το TorrentFreak. Η ταινία ξεπέρασε τα 783 εκ. δολ. στο παγκόσμιο box office, ενώ το Deadpοol 2 ετοιμάζεται να βγει στους κινηματογράφους την 1η Ιουνίου του επόμενου έτους.

    “Η σύλληψη του 21χρονου από το FBI αποτελεί ένα μήνυμα προς την διαδικτυακή κοινότητα σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για κάτι που πολλοί μπορούν να θεωρούν αβλαβές”, αναφέρει ο δικηγόρος Roger Bonakdar. “Όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όσοι συλλαμβάνονται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στέλνονται επίσης στη φυλακή”.

    “Η αξιολόγηση των ζημιών που προκύπτουν από την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο δεν είναι ακόμη εφικτή”, εξηγεί ο δικηγόρος, “κυρίως επειδή τα κλικ που λαμβάνει μια συγκεκριμένη σελίδα δεν είναι ίσα και δεν αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό αριθμό των προβολών του βίντεο.”

    “Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει πόσα κλικ έγιναν, όμως θα πρέπει να τεθεί και ένα ερώτημα σχετικά με το πόσοι παρακολούθησαν την ταινία. Ποια είναι η πραγματική ζημιά;”, προσθέτει.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles