20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Συνέντευξη: Γιάννος Μιχαηλίδης – CEO Cablenet | Γκολ στις προκλήσεις με το απόλυτο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα να έρχεται… στην Cablenet!

    «Ερχόμαστε με περισσότερο ποδόσφαιρο, περισσότερο υπερθέαμα και μεγαλύτερες στιγμές σε μετάδοση υψηλής ευκρίνειας», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στο digitallife, ο νέος CEO της Cablenet, κ. Γιάννος Μιχαηλίδης. Απαριθμεί τις κυριότερες προκλήσεις της εταιρείας, αποκαλύπτει τα επενδυτικά πλάνα και ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Cablenet από άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ποιο είναι το μεγάλο «στοίχημα» και τα πιο δυνατά χαρτιά σε αυτή τη θεαματική «μάχη» μετάδοσης όλων των αγώνων ποδοσφαίρου;

    DL.: Κύριε Μιχαηλίδη, αναλαμβάνοντας πρόσφατα το τιμόνι της Cablenet, ποιες θεωρείτε ότι είναι οι τρεις κυριότερες κατά σειρά προκλήσεις για τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο  των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο; 

    ΓΜ.: Αν δεν υπήρχαν αυξανόμενες προκλήσεις, τότε δεν θα επιταχύναμε συνεχώς την υλοποίηση των στρατηγικών μας και αν δεν σχεδιάζαμε ολόχρονα στρατηγικές, δεν θα φτάναμε στα σημερινά υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των ανθρώπων μας, αλλά και των Συνδρομητών. Αναμφισβήτητα λοιπόν, κορυφαία πρόκληση για εμάς στην Cablenet, είναι να διατηρούμε ευχαριστημένους -σε σταθερή και ποιοτική βάση- τόσο το ανθρώπινο δυναμικό μας όσο και τους Συνδρομητές που εμπιστεύονται το πιο γρήγορο δίκτυο Internet στην Κύπρο. Ο ανθρώπινος παράγοντας, πάντοτε θα αποτελεί για εμάς μέγιστη πρόκληση -με τη θετική πάντοτε έννοια- καθώς είναι η κινητήρια δύναμη, όχι μόνο των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, αλλά και κάθε Οργανισμού και επιχείρησης.

    Ανάμεσα σε όλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έφερε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας τη σημασία της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, η ανάγκη ευρείας χρήσης ψηφιακών εργαλείων για σκοπούς καθημερινής επικοινωνίας, εκπαίδευσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, μας οδήγησε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση: την ψηφιοποίηση όλο και περισσότερων προγραμμάτων και υπηρεσιών για την καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Συνδρομητών.

    Αναγνωρίζουμε ότι η ψηφιακή αλληλεπίδραση αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης των Συνδρομητών, αφού πλέον έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και έλεγχο μέσω των κοινωνικών δικτύων, των κινητών συσκευών, των εφαρμογών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γι’ αυτό και επενδύουμε στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους, αφού ξέρουμε ότι είναι ένα βασικό στοιχείο που συμβάλλει στη διατήρηση της αφοσίωσής τους, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τη θετική εικόνα του τηλεπικοινωνιακού παροχέα. Επίσης, η αυτοματοποίηση των πλείστων εσωτερικών διαδικασιών δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο δυναμικό να εξελίσσεται ακόμα πιο πολύ, να αυξάνει την αποδοτικότητά του και να επικεντρώνεται περισσότερο στους στρατηγικούς άξονες της εταιρείας. Κάθε αυτοματοποιημένη λοιπόν εσωτερική διαδικασία, προσφέρει τη δυνατότητα της ταχείας διευθέτησης των αιτημάτων των Συνδρομητών, γεγονός που αυξάνει την εμπιστοσύνη τους.

    Ανοίγοντας όμως και το κεφάλαιο που αφορά στην ποιοτική ανάπτυξη δικτύων, θα ήθελα να αναφερθώ και στο γεγονός ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι συνυφασμένες με τα δίκτυά τους. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για τον βασικό κορμό πάνω στον οποίο χτίζονται όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Φυσικά υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανάπτυξης των δικτύων, αλλά ανεξαρτήτως του τρόπου, απαιτούν τεράστιες επενδύσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.

    Επιπρόσθετα, σημαντικό σημείο είναι και η στρατηγική επιλογή του κάθε παρόχου όσον αφορά στο επίπεδο ποιότητας του δικτύου, στον τρόπο λειτουργίας και τη συνεπακόλουθη αποδοχή και τιμολόγηση προς τον καταναλωτή. Από την πλευρά των μετόχων, είναι η ικανοποιητική απόδοση των επενδύσεων αυτών, αλλά και των διευκολύνσεων που παρέχει το Κράτος και οι τοπικές αρχές για την ανάπτυξή τους. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτό έχει με τη σειρά του την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολίτων. Το γεγονός ότι εμείς, ως Cablenet, διαθέτουμε το δικό μας ιδιόκτητο δίκτυο είναι από μόνο του ένα αξιόλογο πλεονέκτημα, το οποίο μας δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στην αγορά, σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογική υποδομή μας, το εκπαιδευμένο ανθρώπινο προσωπικό και την εισαγωγή καινοτόμων εφαρμογών σύγχρονης τεχνολογίας στην εγχώρια αγορά. 

    DL.: Στο σκέλος των επενδύσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στο νησί μας, σημαντικό κομμάτι αφορά στην Cablenet. Ποιες είναι οι κομβικές κινήσεις που σχεδιάζετε σε σχέση με το επενδυτικό σας πλάνο; Πώς θα περιγράφατε την εταιρική σχέση της Cablenet με τη GO Μάλτας;

    ΓΜ.: Ως γνωστόν, σχεδιάζουμε μία πολύ σημαντική επένδυση στην κινητή, εντός των 5 επόμενων χρόνων, ύψους άνω των 50 εκατομμυρίων. Σκοπός μας είναι να εισέλθουμε επί ίσοις όροις στον ανταγωνιστικό στίβο της αγοράς, γνωρίζοντας φυσικά ότι τα επίπεδα των ικανοτήτων μας κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, λόγω σκληρής δουλειάς και αυστηρής προσήλωσης στο όραμά μας.

    Αν και η  αξία της κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο αντιστοιχεί περίπου στο 50% όλης της αγοράς των τηλεπικοινωνίων στην Κύπρο, η Cablenet δεν έχει μερίδιο σε αυτή τη μεγάλη αγορά. Όμως θεωρούμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις σωστές βάσεις για να το διεκδικήσουμε στην πορεία με σημαντικές αξιώσεις.

    Ανάμεσα στους στόχους μας όμως, εκτός από τη δυναμική είσοδο της κινητής στην αγορά, προστίθεται και η παράλληλη επιτάχυνση της ανάπτυξης στις παραδοσιακές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η Cablenet καλύπτει περίπου το 60% της ελεύθερης Κύπρου με το σταθερό της δίκτυο και φέτος εισερχόμαστε πιο δυναμικά στην επέκταση του δικτύου μας, που αφορά κάλυψη όλων των μεγάλων αστικών και υπαίθριων περιοχών. Πρόκειται για επένδυση πολλών εκατομμυρίων και ευελπιστούμε ότι σε δυο χρόνια από τώρα, η κάλυψή μας θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

    Κατ’ επέκταση, επενδύουμε σε μία τηλεοπτική πλατφόρμα νέας γενιάς που θα εκπλήξει την κυπριακή αγορά και θα προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης στον τηλεθεατή/συνδρομητή. Αυτό λοιπόν, συνδυαστικά με τις υψηλές ταχύτητες Internet, τη νέα κινητή και όλες τις υπηρεσίες της Cablenet, είναι κάτι θα ξεχωρίσει, χωρίς αμφιβολία, εντός των επόμενων μηνών.

    Η εταιρική σχέση της Cablenet με τη GO Μάλτας, τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Μάλτας, δεν είναι κάτι που μπορεί να το περιγράψει κανείς με λέξεις, αλλά με πράξεις! Κι οι πράξεις αποδεικνύουν ότι το Δ.Σ. της GO Μάλτας εμπιστεύεται την εταιρεία, αφού συνεχίζει να επενδύει στην Cablenet με κεφαλαιοποίηση δανείων και συνεπακόλουθη αύξηση ποσοστού. Αυτό επιβεβαιώνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έχει, τόσο απέναντι στην εταιρεία όσο και στα μελλοντικά επιχειρησιακά της πλάνα! Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Cablenet συνεχίζει την αναζήτηση εναλλακτικών πόρων χρηματοδότησης από τις αγορές, με την έκδοση ομολόγου, ύψους 40 εκατομμυρίων Ευρώ στη Μάλτα. Πρόκειται, ομολογουμένως, για ένα φιλόδοξο σχέδιο που μέχρι στιγμής βρίσκεται στη νενομισμένη διαδικασία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε την πορεία έκβασής του.

    DL.: Πρόσφατα η Cablenet ξεκίνησε την εμπορική διάθεση Πακέτων Συνδρομητικής Κινητής Τηλεφωνίας. Ποια είναι και τι περιλαμβάνουν τα επόμενα projects της Cablenet για την αγορά της Κινητής; 

    ΓΜ.: Εδώ και λίγους μήνες, προχωρήσαμε στην επίσημη ανακοίνωση νέων ελκυστικών πακέτων κινητής τηλεφωνίας, καλώντας φυσικά το κοινό να μεταφέρει την κινητή του στην Cablenet για να απολαμβάνει τις πιο γρήγορες ταχύτητες Internet σε συνδυασμό με unlimited λεπτά ομιλίας. Ο συνδυασμός προσφέρεται σε πολύ προσιτές τιμές και το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει το πακέτο που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες, συνδυαστικά βεβαίως με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης απ’ όλα τα κανάλια επικοινωνίας.

    Γενικότερα, η κινητή είναι μία εξίσου τεράστια πρόκληση για την Cablenet και φιλοδοξούμε ότι εντός των προσεχών μηνών θα εισέλθουμε ακόμα πιο δυναμικά στον τομέα αυτό! Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο αισθητή την υψηλή ποιότητα που προσφέρουμε και αυτό θα φανεί σύντομα από το συνδυασμό αξίας και συμφέρουσας τιμής που προσφέρει η εταιρεία. Θέλουμε να μεταφέρουμε στο κοινό αυτό που απολαμβάνουν οι πολίτες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και πιστεύουμε ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες για να το καταφέρουμε, ολοκληρωτικά, στο εγγύς μέλλον. 

    DL.: Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα ευρυζωνικών επικοινωνιών, η Κύπρος κατατάσσεται στην προτελευταία θέση του προσφάτου δείκτη DESI 2020,  ο οποίος αξιολογεί τις ψηφιακές επιδόσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. Παράλληλα, η χώρα μας υστερεί (βρίσκεται στην 26η θέση) στη διείσδυση σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps. Πώς μπορεί να μειωθεί η ψηφιακή υστέρηση που παρουσιάζει η Κύπρος στους πιο πάνω τομείς;

    ΓΜ.: Είναι γεγονός ότι η Κύπρος έχει μείνει πίσω, ενώ σε γενικό επίπεδο όλοι οι πάροχοι έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις και ακολουθούν τις τάσεις της αγοράς. Στον τομέα των ευρυζωνικών συνδέσεων υπήρξε μία καθυστέρηση.

    Παρ’ όλα αυτά, είμαστε υπερήφανοι που ως Cablenet προσφέρουμε ένα δικό μας, ιδιόκτητο δίκτυο προηγμένης τεχνολογίας, όπου όλοι οι Συνδρομητές μας, ανεξαρτήτως του χώρου στον οποίο βρίσκονται, έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες από 60Mbps και άνω σε πολύ προσιτές τιμές. Αυτή είναι η δική μας διαχρονική συνδρομή στην ενίσχυση του συγκεκριμένου δείκτη. Οι συνεχείς επενδύσεις μας σ ’αυτό τον τομέα είναι δεδομένες, εφόσον ο στόχος μας είναι η αλματώδης αύξηση της κάλυψης των σημαντικών αστικών και υπαίθριων περιοχών.

    Σίγουρα η συγκεκριμένη θέση της Κύπρου στον δείκτη DESI, δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί. Σχετίζεται, πιστεύω, με την απουσία συγκεκριμένου οράματος που να προσδιορίζει τους ρόλους του κάθε κλάδου και πώς μπορούν να συνεισφέρουν σ’ ένα συνολικό ψηφιακό όραμα που αφορά στο νησί μας. Χαιρετίζω όμως το νεοσύστατο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής που δείχνει εμπράκτως ότι αυτό το όραμα κτίζεται με ορθές γραμμές και ουσιαστική δομή!

    Θεωρώ ότι η Κύπρος, λόγω του μεγέθους της και των διαφοροποιημένων συνηθειών των καταναλωτών, χρειάζεται στοχευμένες επενδύσεις και όχι απλή αντιγραφή από μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Οι επενδύσεις που απαιτούνται είναι τεράστιες και τα μεγέθη της Κύπρου δεν παρουσιάζουν την οικονομία της κλίμακας που συναντά κανείς σε μεγάλες διεθνείς αγορές. Αν εστιάσουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένους τομείς και εφαρμογές, μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση, αισθητή επίδραση στην οικονομία και αύξηση της ποιότητας ζωής. Επιπρόσθετα, μία χώρα με ψηφιακό όραμα, έχει ανάγκη από κεντρική διαχείριση όλων των θεμάτων, για να διευκολύνει τους επενδυτές και να προσφέρει τα κατάλληλα κίνητρα που να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξή της.

    DL.: Τελικά είναι αλήθεια ή πρόκειται για μύθο ότι οι τιμές των υπηρεσιών που προσφέρουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στην Κύπρο είναι ακριβές, σε σύγκριση με τις τιμές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών; Τι διαφοροποιεί την Cablenet από τον ανταγωνισμό;  

    ΓΜ.: Το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό των Συνδρομητών μας, θεωρώ ότι δίνει άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημά σας. Δεν θα αναφερθώ σε μύθους, αλλά θα μιλήσω αποκλειστικά και μόνο για την Cablenet, το πιο γρήγορο δίκτυο Internet σε όλη την Κύπρο. Ως γνωστόν, εξετάζουμε διαρκώς τις ανάγκες των Συνδρομητών μας και συνδυαστικά με τις νέες τάσεις της αγοράς, αναβαθμίζουμε συνεχώς τόσο τις υπηρεσίες όσο και τα πακέτα μας. Η τιμή θα είναι πάντοτε ένας αριθμός που αλλάζει, αλλά η αξιοπιστία, η ταχύτητα και η εμπιστοσύνη είναι στοιχεία που αποκτώνται βαθμηδόν. Εμείς καταφέραμε να τα αποκτήσουμε με σταθερά βήματα και με αυτά συνεχίζουμε να κερδίζουμε τον κόσμο.

    Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα εντάξαμε στην αγορά και νέα αναβαθμισμένα πακέτα κινητής τηλεφωνίας  σ’ ένα υψηλό ανταγωνιστικό αλλά σταθερά ποιοτικό επίπεδο. Αυτό που διαφοροποιεί την Cablenet από τον ανταγωνισμό, δεν είναι θέμα αριθμών ή prestige, αλλά σκληρής δουλειάς και προσεκτικά μελετημένων στρατηγικών κινήσεων. Αρχικά, διαθέτει δικό της, ιδιόκτητο δίκτυο στο οποίο επενδύει διαρκώς με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών του και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των Συνδρομητών! Αυτό επιτρέπει τα ανάλογα περιθώρια για να προσφέρουμε τη σχέση αξίας με τιμή που είναι εφάμιλλη με αυτή που απολαμβάνει η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών. Την ίδια στιγμή όμως, ετοιμαζόμαστε να ανακοινώσουμε σύντομα και την έναρξη μίας νέας γενιάς τηλεοπτικής πλατφόρμας, που θα προσφέρει μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη και ελκυστική τηλεοπτική εμπειρία. Πρόκειται για ένα μεγάλο και φιλόδοξο project, που είμαστε βέβαιοι ότι θα εντυπωσιάσει την κυπριακή αγορά!

    DL.: Τα αθλητικά κανάλια της Cablenet, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19, έδωσαν φέτος ώθηση στην πλατφόρμα και προσέλκυσαν χρήστες που ενδιαφέρονται για το αθλητικό περιεχόμενο,  αυξάνοντας έτσι σημαντικά το μερίδιό της. Τι να περιμένουμε στη συνέχεια από την Cablenet TV; 

    ΓΜ.: Ο φίλαθλος είναι μία εξίσου σημαντική κατηγορία Συνδρομητή για την Cablenet και γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλει και ζητά. Περισσότερο ποδόσφαιρο, περισσότερο υπερθέαμα και μεγαλύτερες στιγμές σε μετάδοση υψηλής ευκρίνειας! Κι αυτό καταφέραμε πρόσφατα, φέρνοντας τη μετάδοση όλων των αγώνων του Κυπριακού και Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου και στους τρεις τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, Cablenet, Cyta και Primetel.

    Από 1η Αυγούστου ξεκινούν να ισχύουν όλα τα νέα ελκυστικά πακέτα της Cablenet, που συνδυάζουν τις πιο γρήγορες ταχύτητες Internet με το απόλυτο ποδοσφαιρικό περιεχόμενο. Φιλοδοξούμε ότι θα κατακτήσουμε όλο το ποδοσφαιρόφιλο κοινό που επιθυμεί υψηλές ταχύτητες και κορυφαίες στιγμές σε όλα τα γήπεδα, σε Κύπρο και Ευρώπη, αλλά την ίδια στιγμή συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες μας και να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, στις υφιστάμενες υποδομές και σε νέα projects.

    Ναι, θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το «στοίχημα» και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι! Θεωρώ ότι πληρούμε όλες τις προδιαγραφές για να μας ανεβάσει ο φίλαθλος Συνδρομητής στην πρώτη θέση αυτής της «κούρσας». Όλο αυτό φυσικά, δεν ξυπνά μέσα μας τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά μας ενθαρρύνει να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι και πιο δυνατοί! Άλλωστε, οι υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους Συνδρομητές, είναι από μόνα τους δυνατά χαρτιά που μας δίνουν ένα μεγάλο προβάδισμα! Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε ποτέ και αυτό είναι κάτι που θα επαναλαμβάνω, όσες φορές κι αν χρειαστεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles