24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Συνέντευξη με τον Tony Stott, υπεύθυνο Marketing της Cambridge Audio: «50 χρόνια καθαρός βρετανικός ήχος»!

    Η Cambridge Audio είναι μια εταιρεία κατασκευής συστημάτων ήχου υψηλής πιστότητας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για περισσότερα από 50 χρόνια τα προϊόντα της προσφέρουν στους audiophiles ήχο εκπληκτικής ποιότητας που μεταδίδει στους φανατικούς audiophiles μια ξεχωριστή ποιότητα που δεν μπορείς να συναντήσεις πουθενά αλλού και που αντικατοπτρίζει στην εντέλεια το όραμα του εκάστοτε μουσικού καλλιτέχνη. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον υπεύθυνο marketing της Cambridge Audio, κ. Tony Stott, ο οποίος ανέλαβε να μας μυήσει στην τέχνη του τέλειου και αψεγάδιαστου ήχου…   

    Cambridge Audio (7)

    D.L.: 50 χρόνια ζωής για την Cambridge Audio! Μπορείτε να αναφερθείτε στις αξίες που σας κάνουν να ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό;

    T.S.: Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας, την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία, στην πιο ανταγωνιστική τιμή. Ανεξαρτήτως διαθέσιμου budget, θα πρέπει ο καταναλωτής να μπορεί να απολαμβάνει τη μουσική συλλογή του, στα καλύτερα της!

    Η ομάδα μας αποτελείται από μουσικούς, ηχολήπτες και λάτρεις των μεγάλων μουσικών φεστιβάλ. Αναμφίβολα, το πάθος για τη μουσική είναι μέρος του εαυτού μας και αυτό απεικονίζεται 100% και στα προϊόντα που δημιουργούμε.

    Σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας στα γραφεία μας στο Λονδίνο, με ένα και μόνο σκοπό – να αναπαραγάγουμε την θρυλική βρετανική σχολή του ήχου. Αυθεντικός, καθαρός ήχος, χωρίς φίλτρα και όπως ακριβώς προέρχεται από τον ίδιο τον μουσικό καλλιτέχνη.

    D.L.: Μπορείτε να μας παρουσιάσετε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το μερίδιο σας και την θέση σας στην ευρωπαϊκή αγορά;

    T.S.: Είμαστε το κορυφαίο brand σε high-end προϊόντα ήχου και ενισχυτές στη Μεγάλη Βρετανία. H Cambridge Audio πουλάει με direct τρόπο σε καταναλωτές και σε καταστήματα λιανικής πώλησης σε 4 μεγάλες αγορές (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Η.Π.Α και Χονγκ Κόνγκ). Παράλληλα, διαθέτουμε τα προϊόντα μας σε 49 ακόμη χώρες μέσω του δικτύου των προμηθευτών που συνεργαζόμαστε.

    Cambridge Audio (11)

    D.L.: Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σήμερα στην ψηφιακή εποχή της μουσικής. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών και των audiophiles. Πως αυτή η μεταστροφή επηρεάζει το προϊόντικό σας line-up;      

    T.S.: Εμείς βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης από το 2011, όταν κυκλοφορήσαμε το NP30 – το πρώτο προϊόν που εισήγαγε την πλατφόρμα: StreamMagic. Η εν λόγω αναγνωρισμένη μουσική πλατφόρμα για streaming, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε in-house με στόχο να εξασφαλίσει κορυφαία αναπαραγωγή ήχου, με υψηλή ποιότητα σε ψηφιακά αρχεία. Με τη 3η γενιά προϊόντων να κυκλοφορεί, ο προενισχυτής Edge NQ μαζί με Network player και το CXN (v2) Network Audio Streamer μπορούν να αναπαραγάγουν μουσικά αρχεία υψηλής πιστότητας στα 32bit/384KHz και DSD256.

    Μάλιστα, τα προϊόντα που υποστηρίζουν την πλατφόρμα StreamMagic κερδίζουν κάθε χρονιά (από το 2011 και μετά) το βραβείο: “streaming product of the year”. Επιπλέον, η γκάμα των Edge και CX περιλαμβάνει στις τάξεις της, ενισχυτές με ενσωματωμένο DAC, πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρουν υψηλή ποιότητα τόσο σε ψηφιακό σήμα, όσο και μέσω της παραδοσιακής αναλογικής θύρας.

    Cambridge Audio (13)

    D.L.: Ας μιλήσουμε λίγο παραπάνω για τα προϊόντα σας που παρουσιάσετε στο πρόσφατο event που διοργανώσετε εδώ στην Ελλάδα. Μπορείτε να μας περιγράψετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα top χαρακτηριστικά της σειράς προϊόντων: EDGΕ, CX και AX;

    T.S.: Η σειρά προϊόντων AX έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και λειτουργεί ουσιαστικά ως το «πρώτο βήμα» στον κόσμο του Hi-Fi. Εάν συνηθίζετε να ακούτε ένα Bluetooth ηχείο ή ένα σετ από multiroom speakers, οι πιθανότητες είναι ότι δεν ξεκλειδώνετε την πλήρη δυναμική της μουσικής που έχετε επιλέξει. Το σύστημα AX είναι μία προσιτή και οικονομική λύση, αλλά και μια θαυμάσια «εισαγωγή» στον εξαιρετικό βρετανικό ήχο που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Cambridge Audio.

    H σειρά CX από την μεριά της, είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει άνεση και υψηλή ποιότητα, τόσο στους fans του σύγχρονου κόσμου της μουσικής, όσο και στους πιο παραδοσιακούς φίλους του ποιοτικού ήχου. To CXN (V2) Network Audio Streamer είναι το «μυαλό» της συγκεκριμένης γκάμας προϊόντων, προσφέροντας smooth playback των ψηφιακών μουσικών αρχείων, μέσω μια μεγάλης ποικιλίας πηγών, ενώ παράλληλα παρέχει εύκολη πρόσβαση στις αγαπημένες streaming υπηρεσίες. Οι ενισχυτές βρίσκονται πάντα στην καρδιά του συστήματος υψηλών προδιαγραφών που δημιουργεί ο χρήστης και παράγουν ένα δυναμικό, αυθεντικό και αληθινό (ψηφιακό ή αναλογικό) ήχο που είναι απολύτως «πιστός» στο αρχικό όραμα του καλλιτέχνη.

    H σειρά Edge ονομάστηκε προς τιμήν ενός εκ των θεμελιωτών της Cambridge Audio, του καθηγητή Gordon Edge. Η εν λόγω σειρά high-end προϊόντων δεν κάνει κανέναν απολύτως συμβιβασμό και ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να «γιορτάσουμε» τα 50 χρόνια της Cambridge Audio στον κόσμο της βιομηχανίας Hi-Fi. Η έμπειρη ομάδα μας που αποτελείται από ειδικούς πάνω στον ήχο, συνηθίζει να επιλέγει τα καλύτερα εξαρτήματα και υλικά κατασκευής, με μοναδικό στόχο να προσφέρει στον καταναλωτή την πιο αυθεντική και φυσική εμπειρία ήχου που υπάρχει.

    D.L.: Τα προϊόντα της Cambridge Audio είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον «παραδοσιακό» αναλογικό ήχο. Πως η συγκεκριμένη φιλοσοφία ωφελεί τους καταναλωτές;

    T.S.: Η μουσική θεωρούμε ότι πηγάζει από το όραμα κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά. Δική μας αποστολή είναι να μεταδώσουμε μια εκπληκτική εμπειρία ήχου στον ακροατή με όσο το δυνατόν λιγότερο «μηχανική» παρέμβαση. Οι πελάτες μας αξίζουν να απολαμβάνουν τη μουσική τους έτσι ακριβώς όπως αρχικά δημιουργήθηκε!

    Cambridge Audio (14)

    D.L.: Στην πολυετή ιστορία της Cambridge Audio, ποιο προϊόν είναι κατά τη γνώμη σας το πιο πετυχημένο;

    T.S.: Δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τον όρο «πετυχημένο» από τη στιγμή που η Cambridge Audio έχει συνδεθεί με τόσες πολλές πετυχημένες λύσεις για τους audiophiles. Ενδεικτικό είναι ότι τα τελευταία 10 χρόνια πουλήσαμε περισσότερους από 500.000 ενισχυτές και τα τελευταία 3 χρόνια, ο πολυβραβευμένος ενισχυτής CXA60 πούλησε παραπάνω από 20.000 units!

    D.L.: Στο πρόσφατο event που διοργανώσατε στην Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Alva, ένα εκπληκτικό πικάπ δίσκων βινυλίου που φέρει την ποιοτική σφραγίδα του καθαρόαιμου ήχου της Cambridge Audio. Πιστεύετε ότι το βινύλιο επέστρεψε για να μείνει ή μήπως πρόκειται για ένα προσωρινό «trend», το οποίο θα «ξεθωριάσει» μέσα σε λίγο καιρό;  

    T.S.: Οι πωλήσεις βινυλίου βρίσκονται σε ανοδική πορεία, παρόλο που οι πωλήσεις των physical μέσων αναπαραγωγής ήχου βρίσκονται σε πτώση και το digital streaming έχει κυριαρχήσει. To Alva ολοκληρώνει την γκάμα των προϊόντων μας, προσθέτοντας παράλληλα μια μοντέρνα προσέγγιση σε μια κλασική και διαχρονική μέθοδο αναπαραγωγής μουσικής. Παράλληλα, η δυνατότητα που προσφέρει το Bluetooth aptX HD επιτρέπει στους πελάτες μας να απολαμβάνουν wireless playback της δισκοθήκης τους για πολλά πολλά χρόνια.

    D.L.: Πως αξιολογείτε το feedback που λαμβάνετε από τους πελάτες σας και με ποιο τρόπο οι απόψεις και οι προτάσεις τους επηρεάζουν τον σχεδιασμό των μελλοντικών προϊόντων σας;

    T.S.: Η ομάδα μας που ασχολείται με το customer support και βρίσκεται στα γραφεία μας στο Λονδίνο συνηθίζει να ενημερώνει με direct τρόπο τους engineers μας για το feedback που λαμβάνει από τους πελάτες μας. Είναι χαρά μας να ακούμε με μεγάλη προσοχή τις εμπειρίες των πελατών μας. Η πλατφόρμα StreamMagic είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ενός προϊόντος που συνεχώς εξελίσσεται βασισμένο στο feedback και στις συνήθειες του χρήστη.

    Cambridge Audio (12)
    Tony Stott με τον κύριο Τζιραλή, CEO της WaveMotion

    D.L.: Ποια high-end προϊόντα της Cambridge Audio θα προτείνατε σε έναν λάτρη του ποιοτικού ήχου, ο οποίος αποσκοπεί στο να κτίσει το υπέρτατο Hi-Fi σύστημα (χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί στο budget);

    T.S.: Εάν τα χρήματα δεν αποτελούν εμπόδιο, το Edge είναι η κορωνίδα της ηχητικής εμπειρίας που προσφέρει η Cambridge Audio. Με τιμιότητα, καθαρότητα και έτσι ακριβώς όπως δημιούργησε ο καλλιτέχνης. Εάν δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσετε, τότε μια δοκιμή στο πλησιέστερο κατάστημα θα σας πείσει!

    Tony σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου και ευχόμαστε και στα 100 χρόνια της Cambridge Audio!

    Επίσημος διανομέας των προϊόντων της Cambridge Audio στη χώρα μας είναι η Wavemotion

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles