25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Σύριοι hackers χακάρουν το επίσημο website του αμερικανικού στρατού!

    Είναι γνωστό ότι ακόμη και τα πιο καλά προστατευμένα (και θεωρητικά ασφαλή) websites μπορούν να γίνουν στόχος των hackers, καθώς είναι γνωστό ότι όσο πιο μεγάλος είναι ο «αντίπαλος», τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτάει και η… επίθεση. Πρόσφατα, μία ομάδα από Σύριους hackers κατάφερε να εισβάλλει στο επίσημο website του αμερικανικού στρατού, αλλάζοντας την home page, αναρτώντας σύμβολα της κυβέρνησης Assad και κάνοντας redirect σε μία δική τους σελίδα.

    syrian-electornic-army

    Παράλληλα, όπως ισχυρίζονται οι Σύριοι hackers που έχουν στρατολογηθεί από την κυβέρνηση Assad, για να πραγματοποιούν επιθέσεις στα websites και στα δίκτυα επικοινωνίας που ανήκουν σε εχθρικά προσκείμενα κράτη, ανέφεραν ότι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικές βάσεις δεδομένων. Oι αξιωματούχοι του στρατού των Η.Π.Α αν και παραδέχθηκαν την επίθεση, ωστόσο διέψευσαν τον ισχυρισμό των hackers αναφορικά με την κλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Όπως έγινε γνωστό, λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της επίθεσης, οι υπεύθυνοι του Πενταγώνου κατέβασαν τη σελίδα του αμερικανικού στρατού για να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, ενώ ήδη γίνεται μία προσπάθεια για να ενισχυθεί η προστασία των sites και των υπόλοιπων υποδομών. Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που hackers καταφέρνουν να διεισδύσουν σε sites της κυβέρνησης των H.Π.Α, για αυτό και οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου θα πρέπει να ισχυροποιήσουν τα συστήματα προστασίας τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles