21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Συστάσεις προς τις κυβερνήσεις να αποφύγουν μέσω των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης την επιβολή εμποδίων στον κλάδο της Πληροφορικής

    Συστάσεις προς τις κυβερνήσεις να αποφύγουν μέσω των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και στήριξης, τον ψηφιακό προστατευτισμό ή την επιβολή εμποδίων στον κλάδο απευθύνει η παγκόσμια βιομηχανία Πληροφορικής. Το μήνυμα αυτό αποτυπώνεται σε κοινή επιστολή 12 παγκόσμιων φορέων του κλάδου της Πληροφορικής, μεταξύ των οποίων ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ψηφιακής Τεχνολογίας (DIGITALEUROPE) που έστειλαν προς την ομάδα των G20, ενόψει της Συνόδου Κορυφής για την προώθηση της ψηφιακής ανάκαμψης σε διεθνές επίπεδο.

    Το κείμενο πολιτικής των 12 φορέων, περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για τη στήριξη της ψηφιακής ανθεκτικότητας και ανάκαμψης,  Μέσω της κοινής επιστολής η παγκόσμια βιομηχανία Πληροφορικής επισημαίνει την ανάγκη αξιοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού για την προώθηση της ανάκαμψης και την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, επισημαίνουν την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι ρυθμιστικές προσεγγίσεις, που επηρεάζουν ψηφιακές υπηρεσίες, τεχνολογίες και υποδομές, δεν θα εισάγουν δυσμενείς διακρίσεις.

    Στο κείμενο θέσεων οι 12 φορείς δίνουν επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελεύθερη ροή δεδομένων (Data Free Flow with Trust -DFFT), ενώ επισημαίνουν την ανάγκη καθιέρωσης κοινών προσεγγίσεων για τη ρύθμιση των αναδυόμενων τεχνολογιών, ιδίως της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

    Ο ρόλος της Ψηφιοποίησης για την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Ευημερία

    Όπως επισημαίνεται στην κοινή επιστολή η ψηφιοποίηση διαδραματίζει ήδη κεντρικό ρόλο στους τρεις πυλώνες δράσης που σκιαγράφησε η Ιταλική Προεδρία: στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στην ευημερία. Σε επίπεδο κοινωνίας ο ψηφιακός τομέας είναι ο βασικός μοχλός της απασχόλησης, ενώ λειτουργεί και ως εγγυητής της ασφάλειας, ιδιαίτερα σε έναν όλο και περισσότερο διαδικτυακό κόσμο.

    Στο επίπεδο του περιβάλλοντος, οι ψηφιακές λύσεις διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Σχετικά με την ευημερία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός προάγει την οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία και αποτελεί το “κλειδί” για την προώθηση ενός ευημερούντος μέλλοντος.

    Τέλος, οι φορείς ζητούν από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δέσμευση για την εξάλειψη των υφιστάμενων εμποδίων στο ψηφιακό εμπόριο τις και στις ψηφιακές τηλεπικοινωνίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles