13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ: Με επενδύσεις σε δίκτυα και προσλήψεις προσωπικού το Vodafone Business υλοποιεί τέσσερις συμβάσεις αξίας 51 εκατ. ευρώ

    Το Vodafone Business υλοποιεί τέσσερις νέες συμβάσεις του μεγάλου έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, ύψους 51 εκατ. ευρώ, και προχωρεί σε σημαντικές επενδύσεις για την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών και την επέκταση του Vodafone Giga Network σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και στην πρόσληψη πάνω από 100 εργαζομένων για τις ανάγκες του έργου.

    Συγκεκριμένα, σε συνέχεια διαγωνιστικής διαδικασίας, το Vodafone Business ανέλαβε την υλοποίηση τεσσάρων εκτελεστικών συμβάσεων για παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε πάνω από 8.000 σημεία φορέων του δημοσίου σε Αττική, Θεσσαλία, Μακεδονία και Κρήτη, συνολικού ύψους 51,1 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών ίντερνετ για 400 περίπου hotspot στις αντίστοιχες περιοχές.

    Για τις ανάγκες του έργου, η Vodafone ήδη κατασκευάζει δίκτυα οπτικών ινών που θα παρέχουν συμμετρικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων έως και 1Gbps, διασυνδέοντας στο Vodafone Giga Network πάνω από 600 φορείς του δημοσίου. Επιπλέον, για τις ανάγκες του έργου δημιουργούνται πάνω από 100 νέες θέσεις σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό και στην υποστήριξη, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να καλύπτονται

    Πρόκειται για την υπογραφή των εκτελεστικών συμβάσεων στις οποίες το Vodafone Business είχε μειοδοτήσει στη διαγωνιστική διαδικασία το καλοκαίρι του 2020.

    Ο διευθυντής δημοσίου τομέα του Vodafone Business, Πάρις Δεληγιαννάκης δήλωσε: «Η Vodafone έχει εκφράσει τη δέσμευσή της να αποτελέσει έναν στρατηγικό εταίρο της πολιτείας στον εκσυγχρονισμό της χώρας, στηρίζοντας την ψηφιοποίηση του δημοσίου και μεταφέροντας στην Ελλάδα την εμπειρία και σπάνια τεχνογνωσία που διαθέτει ο όμιλός μας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά της Vodafone, μία αυξημένη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και των αλυσίδων αξίας στην Ελλάδα, στην επόμενη εξαετία, θα μπορούσε να συντελέσει σε αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας κατά 18,7% και άνοδο της παραγωγικότητας της χώρας κατά 17,9%, επιταχύνοντας έτσι την οικονομική της ανάκαμψη».

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles