24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    T5, ο νέος portable SSD της Samsung τρέχει σαν σφαίρα… αλλά κοστίζει!

    Η Samsung ποντάρει πολλά στην ανάπτυξη των SSD δίσκων της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της αξιοπιστίας, αλλά κυρίως της ταχύτητας, με τα προϊόντα της να φλερτάρουν πάντα με τις υψηλές ταχύτητες. Για αυτό και το ο T5, ο νέος portable σκληρός δίσκος της κορεατικής εταιρείας δεν κάνει κανένα απολύτως συμβιβασμό στο θέμα της ταχύτητας, φτάνοντας σε ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που αγγίζουν “θεωρητικά” τα 540 ΜΒ/sec.!

    Samsung T5 SSD 2

    Χρησιμοποιώντας 64-layer V-NAND flash memory, o ταχύτατος SSD της Samsung αξιοποιεί στο έπακρον την τεχνολογία USB 3.1 (2nd gen) φτάνει μόνο να το υποστηρίζει το σύστημα σας. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Samsung, οι συγκεκριμένες ταχύτητες επιτρέπουν την ευκολότερη διαχείριση άκρως απαιτητικών tasks (όπως είναι για παράδειγμα το video editing πολλών gigabytes σε RAW 4K video format), με τον T5 να κυκλοφορεί σε 4 διαφορετικές χωρητικότητες (250GB, 500GB, 1TB και 2TB). Αυτό βέβαια που κάνει τον T5 να ξεχωρίζει είναι οι compact διαστάσεις του, αλλά και το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του (ζυγίζει μόλις 51 γραμμάρια), πράγμα που σημαίνει ότι μεταφέρεται εύκολα παντού. Το μοναδικό αρνητικό βέβαια είναι η τιμή του T5, η οποία ειδικά για τις μεγάλες χωρητικότητες απαιτεί από τον υποψήφιο αγοραστή του να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για παράδειγμα, η έκδοση των 250GB κοστίζει περίπου 130$, ενώ η έκδοση του 1TB στοιχίζει 400$ και των 2TB στα 800$!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles