BREAKING

Τα 5 τεχνολογικά trends που θα μας απασχολήσουν το 2022!

Σας προ(σ)καλούμε να μας ακολουθήσετε και να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο μέλλον και στη μαγική κρυστάλλινη σφαίρα, μαντεύοντας τα 5 τεχνολογικά trends που θα μας απασχολήσουν περισσότερο μέσα στο 2022…    

Matter: Το Smart Home OS!

Στην εποχή του smart home και του Internet of Things, στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μπορούν όλες οι συσκευές του σπιτιού να επικοινωνούν εύκολα μεταξύ τους. Μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, το μέσο σπίτι του μέλλοντος θα πρέπει να είναι σε θέση να «υποστηρίξει» περισσότερες από 500 smart συσκευές. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί μια «ενιαία» πλατφόρμα, η οποία θα επιτρέπει τον ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό έλεγχο όλων των IoT συσκευών. Για αυτό και μέσα στο 2022, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από το Matter OS, ενός πρωτοκόλλου/πλατφόρμας που αναπτύσσεται από κοινού από την Apple, την Google, την Samsung και την Amazon. Το Matter θα παρέχει μια «κοινή γραμμή» στην επικοινωνία και στη διασύνδεση των έξυπνων συσκευών που βρίσκονται μέσα σε ένα smart home.

Τα foldables γίνονται… mainstream!

Μπορεί μέχρι το 2021 τα foldables (αναδιπλούμενα smartphones) να αποτελούσαν προνόμιο των λίγων και… «εκλεκτών» premium users (που η τσέπη τους μπορούσε να αντέξει το υπερβολικό κόστος τους), ωστόσο μέσα στο 2022, είναι βέβαιο ότι θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο προσιτά στο μέσο καταναλωτή. Από τη στιγμή που όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι των αναδιπλούμενων, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να οδηγήσει την αγορά σε περισσότερα μοντέλα, άρα και σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και πιο προσιτές τιμές. Κρίνοντας με τις τάσεις που δείχνουν να επικρατούν στην αγορά των smartphones, δεν αποκλείεται το 2022 να είναι η χρονιά των foldables!

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ηλεκτροκίνηση…

Ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS εδώ και καιρό και σίγουρα δεν μπορούμε να γυρίζουμε την πλάτη στην κλιματική αλλαγή και στις τρομακτικές επιπτώσεις της. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, η μία μετά την άλλη συνειδητοποιούν ότι το μέλλον βρίσκεται στην πράσινη ενέργεια και στην ηλεκτροκίνηση. Αναμφίβολα, μέσα στο 2022, αναμένεται να δούμε τα ηλεκτρικά οχήματα να κερδίζουν όλο και περισσότερους πόντους έναντι των συμβατικών βενζινοκίνητων οχημάτων. Και γιατί όχι άλλωστε; Ασφαλή είναι, smart είναι, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Πρώτη γεύση από Metaverse

 Στα τέλη Οκτωβρίου 2021, ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το Metaverse, τη νέα του πλατφόρμα, η οποία φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τα social media και το Internet. Η δημιουργία immersive online κόσμων που θα προσφέρουν μια εναλλακτική digital πραγματικότητα είναι το όραμα όχι μόνο του εμπνευστή του Facebook, αλλά και πολλών ακόμη κολοσσών της τεχνολογίας (όπως η Microsoft, η Epic Games, η Nvidia κ.ά). Από τη στιγμή που ήδη πωλούνται εικονικά οικόπεδα σε αστρονομικές τιμές μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να επακολουθήσει μέσα στο 2022, όπου και πρόκειται να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το εν λόγω digital σύμπαν.

Τα ρομπότ θα μπουν στα σπίτια μας!

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όμως ήδη πολλές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσουν ρομπότ, τα οποία θα λειτουργούν όχι μόνο ως οικιακοί βοηθοί αλλά και ως «φύλακες» του σπιτιού μας. Η Amazon με το Astra, ένα ρομπότ που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως μια… Alexa με ρόδες, επιχειρεί να βάλει τα ρομπότ μέσα σε κάθε νοικοκυριό. Εάν το πετύχει, τότε πολλές ακόμη εταιρείες θα την ακολουθήσουν!

0 Comment