18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Τα 50 μεγαλύτερα sites του 2010 (όπως είχαν προβλεφθεί δέκα χρόνια νωρίτερα)

    Δεν είναι εύκολο για κάποιον να προβλέψει το μέλλον μίας εταιρείας retail – κι αυτό ισχύει τα τελευταία χρόνια και για τη δραστηριοποίηση κάποιων από αυτών στον κόσμο του Διαδικτύου.

    Κι όσο δύσκολο ήταν να προβλέψει κάποιος ότι η Amazon, για παράδειγμα, θα πετύχαινε να κυριαρχήσει στον κόσμο της online λιανικής πώλησης, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το ενδεχόμενο της παταγώδους αποτυχίας μίας άλλης επιχείρησης.

    predictions

    Ο μελλοντολόγος Frank Feather, κάπου στο 2000, είχε επιχειρήσει να προβλέψει ποια θα είναι τα 50 μεγαλύτερα sites 10 χρόνια μετά. Στο βιβλίο του “FutureConsumer.com: The webolution of shopping to 2010” αναφέρει τους 50 μεγαλύτερους online retailers που κατά τη γνώμη του θα υπήρχαν το 2010, έχοντας μερικές μεγάλες επιτυχίες αλλά και αντίστοιχες αποτυχίες, στο ενεργητικό των προβλέψεων του.

    Το top 5 περιλαμβάνει τα εξής sites

    Τα δύο τελευταία έχουν εξαφανιστεί από τον παγκόσμιο χάρτη αυτή τη στιγμή, με το πρώτο (Webvan) να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της “φούσκας dot.com” που “έσκασε” στις ΗΠΑ το 2001 και το δεύτερο (Quixtar) μία εταιρεία “πολυεπίπεδου marketing” (ευγενικός όρος) που εξαγοράστηκε από την Amway.

    Οι υπόλοιπες 45 εταιρείες εμφανίζονται στη λίστα με αλφαβητική σειρά και είναι οι ακόλουθες.

    Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν κάποια από τα γνωστότερα sites στον πλανήτη, αλλά και κάποια εντελώς άγνωστα, αποδεικνύοντας και σε αυτή την περίπτωση το δύσκολο της πρόβλεψης. Ίσως θα είχε ενδιαφέρον μία σημερινή λίστα την οποία θα “ανοίγαμε” το 2020. Ποιοι άραγε από τους σημερινούς κολοσσούς θα έχουν επιβιώσει και ποιοι θα αποτελέσουν τις νέες “φούσκες” της εποχής. Θα είχε ενδιαφέρον ένα αντίστοιχο “πείραμα”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles